Back to top

Rajada a la meuniere - Cambrils al Plat

Aquesta setmana aprendreu a cuinar una rajada a la "meuneire", i de postres Gotes de Menjablanc de Reus amb fruits secs!
macarrilla rajada

EL RESTAURANT: MACARRILLA 1966

El Macarrilla és un establiment amb 50 anys d’història a Cambrils. Aquest restaurant, al capdavant del qual hi trobareu als germans Xavier i Eduard Martí, s’hi cuinen plats d’arrel marinera que es combinen amb espècies i presentacions d’arreu del món. Avui, el Xavier Martí i el segon de cuina de l’establiment, el Carles Martí, ens faran un rajada a la meuniere, amb el seu toc personal. No en perdeu detall! 

LA RECEPTA: RAJADA A LA MEUNIERE

Ingredients:

  • Rajada
  • Mantega 
  • Vi blanc 
  • Llimona 
  • Fumet de peix 
  • Brou de bullir peus de porc
  • Col kale
  • Cloïsses
  • Gambes 
  • Alfàbrega
  • Menta 
  • Coriandre
  • Oli d’oliva
  • All 
  • Julivert

Elaboració: 

  1. Per fer la meuniere poseu una mica de mantega en una paella, vi blanc, una picada d’all i julivert amb oli d’oliva, una mica de llimona, brou de peix i per lligar la salsa, feu servir brou de bullir peus de porc. 
  2. Bulliu la rajada i separeu-ne la carn amb compte per tal que no quedi massa desfeta i feu-li un últim bull uns 5-6 minuts a foc fort en la salsa de la meuniere. 
  3. Quan la meuniere estigui casi acabada, afegiu-hi unes fulles de coriandre, alfàbrega i menta, les cloïsses i la gamba pelada.
  4. Emplateu-ho acompanyant-ho amb col kale que haureu fregit a 165 graus per tal que tingui una textura cruixent. 

LES POSTRES

gotes

GOTES DE MENJABLANC DE REUS AMB FRUITS SECS

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec de Menjablanc de Reus. A banda de la seva presentació tradicional en terrina de test, podeu servir el Menjablanc de Reus de moltes altres maneres. Com en la proposta d'aquesta setmana., unes gotes de Menjablanc amb fuits secs.. Proveu de fer-ho, us sorprendrà!
 

Ingredients 

  • 1 sobre de Menjablanc de Reus
  • 100 grams de sucre 
  • Mig litre de llet 
  • Canyella
  • Nous
  • Ametlles
  • Avellanes 

Instruccions:

  1. Poseu la llet al foc i reserveu-ne una mica en un bol
  2. Afegiu-hi el sucre
  3. Desfeu el sobre de Menjablanc a la llet que heu reservat 
  4. Afegiu aquesta preparació a la cassola quan arrenqui el bull.
  5. En un plat pla feu tres gotes de Menjablanc
  6. Trinxeu els fruits secs: les avellanes, les nous i les ametlles
  7. Poseu una mica de canyella per sobre del Menjablanc i a continuació, decoreu cada gota amb un tipus de fruit sec diferent. 

CONCURS

concurs

 

Notícies relacionades