Back to top

Arròs amb galeres de Cambrils | Cambrils al plat

Cambrils i la galera són dos conceptes molt lligats, fins al punt que el municipi, que ha fet d’aquest crustaci un dels seus referents gastronòmics, l’ha convertit també en un dels elements del seu seguici festiu: la Galera de Foc. Nosaltres ens quedem amb el seu ús a la cuina i ho fem de la mà d’un dels restaurants de l’Estival ElDorado Resort.
Arròs de galeres de Cambrils

EL RESTAURANT: BEACH CLUB ELDORADO

La Camí Colom és la cuinera del restaurant Beach Club Eldorado, un establiment a peu de platja que forma part del resort Estival El Dorado, situat a la zona de la Llosa.

El Ricard Martínez, professor de cuina de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i li donarà un cop de mà amb la preparació del plat d’avui: arròs amb galeres... de Cambrils, és clar!

LA RECEPTA: ARRÒS DE GALERES DE CAMBRILS

Ingredients per a 2 persones:

  • Peix de roca:
    • escórpora
    • lluerna
    • peix aranya
    • congre
  • 120 g de galeres
  • 140 g de calamar net
  • 150 g de sípia neta
  • 200 g d’arròs bomba
  • 2 alls
  • 2 cebes tendres
  • 1 api
  • 1 pastanaga
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • Sal, pebre i pebre vermell

Instruccions:

  1. Marqueu les galeres a la paella, reserveu-les.
  2. Sofregiu els alls, la nyora, la carxofa, el calamar i la sípia en el mateix oli.
  3. Afegiu-hi l’arròs i sofregiu-lo perquè agafi el sabor de tots els ingredients.
  4. A continuació, afegiu el fumet de peix.
  5. Tasteu de sal i, si convé, rectifiqueu-lo.
  6. Poseu les galeres a sobre de l’arròs i acabeu-ho de coure-ho al forn.

CONCURS

concursmiro

 

Notícies relacionades