Back to top

Gadagangs amb crema de carbassa | Cambrils al plat

Tanquem temporada amb una recepta ideal per les festes de Nadal, amb ingredients de proximitat i elaboracions que podeu fer fàcilment a casa. Bones festes.
dorado

EL RESTAURANT: TERRACE ESTIVAL Eldorado

El Restaurant Terrace Estival Eldorado, és un dels restaurants del resort amb el mateix nom situat a peu de platja, a la zona de La Llosa de Cambrils. El seu cuiner, el Josep Cavallé, acompanyat del Ricard Martínez, professor de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, ens prepararà una recepta amb un dels productes més típics de la vila marinera: els escamarlans, o com es coneixen a Cambrils: “Gadagangs”…  Comencem!

LA RECEPTA: Crema de carbassa amb gadagangs

INGREDIENTS 

  • Ceba
  • Alls porro
  • Patata
  • Carbassa
  • Sal 
  • Oli d’oliva
  • Farigola
  • Romaní
  • Orenga
  • 1 all 
  • Alfàbrega 
  • Llorer
  • 80 g de gadegangs 
  • Cansalada curada
  • Conyac      

ELABORACIÓ

PER LA CREMA DE CARBASSA:

  • Feu un sofregit a parts iguals amb la ceba, l’all porro, la patata i la carbassa. Afegiu-hi aigua i deixeu que bulli. Rectifiqueu de sal i un cop cuit, tritureu-ho.

PER L’OLI D’HERBES:

  • Feu parts iguals d’oli d’oliva i farigola, romaní, orenga, 1 gra d’all i llorer. 
  • Poseu-ho al foc a un màxim de 50 ºC. Coleu-lo i reseveu-lo. 
  • Un cop fred, afegiu-hi alfàbrega fresca i tritureu-ho tot.

PER LA CANSALADA:

  • El dia abans, talleu la cansalada a tires molt primes, poseu-la en una safata a  60º durant unes 8 hores. O bé, una opció més ràpida és fer la cansalada fregida el mateix dia. 

PEL SUC DE MARISC:

  • Sofregiu els caps dels gadagangs i flamegeu-los amb conyac. Afegiu-hi aigua i deixeu-los reduir.
  • Marqueu els gadagangs a la paella i salpebreu-los.

EMPLATAT:

  • Poseu al plat els gadagangs amb la cansalada, l’oli d’herbes i el concentrat de marisc. 
  • Porteu-lo a taula amb una gerra de crema de carbassa calenta al costat.

 

concursmiro

Notícies relacionades