Back to top

Lluç al forn - Cambrils al Plat

Aquesta setmana aprendreu a fer lluç al forn i de postres creps tèbies de Menjablanc
lluç

EL RESTAURANT: EL PÒSIT

El restaurant El Pòsit de Cambrils és d’aquells que no necessiten massa presentació perquè qui més qui menys hi ha gaudit d’un bon àpat. Avui el seu cuiner, el José Bernier, acompanyat del director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí, faran un plat que exemplifica la seva filosofia de promoció del producte local, amb elaboracions de sempre: un senzill però deliciós, lluç al forn... que vagi de gust! 

LA RECEPTA: 

Ingredients per a 1 persona:

  • 1 llom de lluç
  • 1 Ceba tendra
  • 1 patata
  • Tomàquets 
  • Vi blanc
  • Fumet de peix
  • Sal
  • Pebre negre
  • Julivert
  • Alls
  • Nyora
  • Oli d’Oliva

Elaboració: 

  1. Talleu la ceba a la juliana
  2. Talleu la patata i fregiu-la juntament amb la ceba. Salpebreu al gust. 
  3. Fregiu els tomàquets i peleu-los. En una safata per anar al forn poseu una base amb les patates i la ceba. 
  4. Salpebreu el lluç i poseu-lo a sobre. 
  5. Repartiu el tomàquet pels voltants. 
  6. Afegiu una mica de fumet i vi blanc. 
  7. Tapeu-ho amb paper d’alumini i poseu-lo al forn a 200 graus durant 8 minuts.   

LES POSTRES

crepe

CREP TÈBIA DE MENJABLANC DE REUS

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec de Menjablanc de Reus. A banda de la seva presentació tradicional en terrina de test, podeu servir el Menjablanc de Reus de moltes altres maneres. Com en la proposta d'aquesta setmana., unes creps tèbies de Menjablanc!

Ingredients 

  • 1 sobre de Menjablanc de Reus
  • 100 grams de sucre 
  • Mig litre de llet 
  • Canyella
  • Farina
  • Sal
  • Ous
  • Oli d’Oliva
  • Cobertura de xocolata
  • Bastonets de pa
  • Vermut Miró Reserva

Instruccions:

  1. Poseu la llet al foc i reserveu-ne una mica en un bol
  2. Afegiu-hi el sucre
  3. Desfeu el sobre de Menjablanc a la llet que heu reservat 
  4. Afegiu aquesta preparació a la cassola quan arrenqui el bull.
  5. Per fer les creps, poseu en un bol: dos ous, dues cullerades de sucre, una mica de sal, llet, farina i oli i barregeu-ho tot bé. 
  6. Un cop feta la crep, poseu el Menjablanc per sobre i tanqueu-la.
  7. Per acabar, desfeu la xocolata amb una mica de Vermut Miró Reserva
  8. I decoreu les creps amb dos bastonets coberts amb la xocolata i una mica de canyella.

 

CONCURS

concurs

 

Notícies relacionades