Back to top

Pop Roquer de Cambrils - Cambrils al Plat

Aquesta setmana aprneem a cuinar un Pop Roquer, i de postres pastís de formatge a la taronja!
Pop Roquer

EL RESTAURANT: CAN SOLÈ

Amb un 80% de clients “locals”, el restaurant Can Solé de Cambrils presumeix de fer una cuina familiar i marinera basada en el producte de proximitat. 
El seu propietari, el Josep Lluís Solé, i el cap de cuina, Valentí Matis, ens fan avui un plat amb dos ingredients bàsics de la cuina de Cambrils: el pop de roca i el romesco... una combinació perfecte!
 

LA RECEPTA: POP ROQUER DE CAMBRILS

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pop de quilo de Cambrils
  • 300 g de gambes
  • 3 patates
  • 100 g de fesols
  • 2 bitxos
  • Sal 
  • Farina
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Brou de peix

Per fer la picada: 

  • 50 g d’ametlles
  • 2 nyores
  • 20 g de pebre vermell 
  • 50 g d’avellanes
  • 10 grans d’all
  • 30 g de pa torrat
  • Oli d’oliva
     

Elaboració: 

  1. Comenceu bullint el pop. Perquè quedi ben cuit, haureu de submergir-ho tres vegades en aigua bullint i després deixar-lo bullir durant mitja hora. 
  2. Un cop fet el pop, bulliu les patates en la mateixa aigua. 
  3. Talleu el pop i marqueu-lo a la planxa. 
  4. Prepareu el romesco triturant tots els ingredients i poseu-lo en una a plàtera amb un fons de fesols. Repartiu les patates tallades a daus i poseu-hi a sobre el pop. 
  5. En una altra paella, marqueu les cues de gamba vermella amb una salsa a l’allet que haureu fet amb oli i dos bitxos. 
  6. Emplateu el pop afegint-hi per sobre les gambes a l’allet. 
     

LES POSTRES

Pastis Formatge

PASTÍS DE FORMATGE A LA TARONJA

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec d'Una de Postres. L'Alba Molas  està al capdavant d'aquest projecte que ofereix tallers, showcookings i activitats extraescolars, amb els quals aprendreu a cuinar passant una estona divertida. Aquesta setmana ens proposa un pastís de formatge a la taronja... Aquí teniu la recepta
 

Ingredients (5 persones)

Base

  • 75 g anacardos
  • 13 g Oli coco 
  • 15 g mel

Pastís

  • 125 g mascarpone
  • 90 g llet condensada
  • 50 ml nata montar (35%) 
  • 1 ut Taronja
  • 3 ut gelatina neutre en làminas

Cobertura

  • 1/2 ut mango 

Instruccions:

  1. Triturarem els anacards amb un robot de cuina i hi afegirem l’oli de coco i la mel, fins a obtenir una pasta. Quan tinguem una pasta, en posarem dues cullerades soperes a cada got, pressionarem bé i reservarem a la nevera mentre seguim amb la preparació.
  2. Posarem a hidratar 3 fulles de gelatina.
  3. Rallarem la pell de mitja taronja i també en traurem el suc d’aquesta mitja taronja.
  4. Barrejarem la nata (reservant-ne una o dues cullerada sopera) amb el mascarpone, i posteriorment hi afegirem la llet condensada i el suc i la ratlladura de taronja, i
  5. seguirem batent.
  6. Mentrestant, escalfarem la nata que havíem reservat amb la gelatina perquè aquesta última es desfaci. Ho deixarem temperar una mica abans d’afegir-ho a la mescla.
  7. #unadetips: per tal d’evitar el contrast fort de temperatures, incorporarem una mica de la barreja de formatge a la nata amb gelatina, i després ho afegirem tot a la barreja de formatge.
  8. Col·locarem la crema de formatge fins quasi omplir el got, per sobre de la galeta que hi havíem posat abans. Refrigerarem un mínim d’1 a 2 hores.
  9. Podem acabar el muntatge del nostre postre de moltes maneres, però us proposo fer un puré de mango, simplement pelant el mango, trossejant-lo i passant-lo per la batedora. 

 

CONCURS

concurs

 

Notícies relacionades