Back to top

Rajada amb capipota i bolets - Cambrils al plat

Aquesta setmana t'ensenyem a fer una rajada amb capipota i bolets, i de postres unes semiesferes de Menjablanc amb daus de Moscatell.
rajada amb capipota

EL RESTAURANT: BRESCA

Amb 17 anys de trajectòria, el restaurant Bresca de Cambrils s’ha guanyat un lloc destacat en la llista d’establiments imprescindibles per degustar la gastronomia de qualitat que es fa a Cambrils. Al seu capdavant hi ha el Xavier Ferraté, que el capitaneja des dels fogons al costat de la seva parella, l’Alba Roig, que ho fa a la sala.

Avui el Xavier en cuinarà un mar i muntanya amb una combinació de sabors que no us podeu perdre: rajada amb capipota i bolets. Imprescindible!

LA RECEPTA: RAJADA AMB CAPIPOTA I BOLETS

Ingredients per a quatre persones:

  • 1200 g de rajada
  • 4 alls tendres confitats
  • 200 g de sofregit de ceba i tomàquet
  • 150 g de bolets
  • 800 g de capipota
  • 1 l de brou (1 l d’aigua, 1 cabeça d’alls, 2 fulles de llorer fresc i sal)
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració: 

  1. Poseu els ingredients per fer el brou en una olla. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la rajada i deixeu que bulli durant 5 minuts. Un cop cuita, deixeu que es refredi dins del mateix brou. 
  2. En una cassola, sofregiu els alls tendres confitats, afegiu el sofregit i el capipota tallat a daus. 
  3. Afegiu els bolets i mulleu-ho amb el fumet. Deixeu que redueixi. 
  4. Filetegeu la rajada i emplateu.  
     

LES POSTRES

menjablanc

SEMIESFERES DE MENJABLANC AMB DAUS DE MOSCATELL

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec de Menjablanc de Reus, una crema d'ametlles amb matisos de canyella i llimona que podeu fer a casa, en només 2 minuts! A banda de la seva presentació tradicional en terrina de test, podeu servir el Menjablanc de Reus de moltes altres maneres. Com en la proposta d'aquesta setmana., unes semiesferes de menjablanc amb daus de moscatell. Proveu de fer-ho, us sorprendrà

Ingredients:

  • 1 sobre de Menjablanc de Reus
  • 100 grams de sucre 
  • Mig litre de llet 
  • Moscatell
  • Panses i 
  • Gelatina

Instruccions:

  1. Poseu la llet al foc i reserveu-ne una mica en un bol
  2. Afegiu-hi el sucre
  3. Desfeu el sobre de Menjablanc a la llet que heu reservat 
  4. Afegiu aquesta preparació a la cassola quan arrenqui el bull.
  5. Poseu el Menjablanc en motlles de silicona i porteu-los a la nevera 
  6. Barregeu el moscatell amb la gelatina en pols
  7. Poseu-ho a la glaçonera, amb una pansa a cada glaçó i deixeu-ho al congelador
  8. Per emplatar, desemmotlleu el Menjablanc i acompanyeu-lo amb els glaçons de moscatell
  9. Empolseu amb canyella en pols.... 

... I a gaudir d’un plat de sempre amb una presentació ben original. 

CONCURS

concurs

 

Notícies relacionades