Back to top

Romescada de Popets - Cambrils al plat

Aquesta setmana aprenem a fer una romescada de popets i unes cassoletes de Menjablanc amb xocolata i vermut
Romescada de popets

EL RESTAURANT: LES BARQUES

El Xavi Capella i l’Alejandra Erraez són cuiners de Les Barques, un grup de restaurants amb diversos establiments a Cambrils, als quals fa un parell d’anys s’hi va fusionar l’antic restaurant Casavella. Amb aquesta fusió, Les Barques va incorporar alguna de les seves receptes, entre les quals, la proposta que ens porten avui: una romescada de popets de Cambrils... que vagi de gust!

LA RECEPTA: ROMESCADA DE POPETS

Ingredients per a dues persones:

  • ½ kg de popets
  • 3 patates monalisa
  • 1 l de brou de peix
  • All i oli (3 alls, 1 rovell, oli i sal)

Per fer la picada:

  • 2 tomàquets
  • 1 nyora
  • 20 grans d’all
  • 60 g d’avellanes i ametlles
  • Un raig de conyac
  • Oli oliva
  • Julivert

Elaboració: 

  1. Feu la picada triturant tots els ingredients.
  2. Sofregiu la picada i a continuació afegiu-li el brou, els popets i quan arrenqui el bull, la patata tallada a daus.
  3. Serviu el plat amb l’allioli a un costat perquè cadascú se’n posi al seu gust.

LES POSTRES

postres

CASSOLETES DE MENJABLANC AMB XOCOLATA I VERMUT

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec de Menjablanc de Reus, una crema d'ametlles amb matisos de canyella i llimona que podeu fer a casa, en només 2 minuts! A banda de la seva presentació tradicional en terrina de test, podeu servir el Menjablanc de Reus de moltes altres maneres. Com en la proposta d'aquesta setmana... les cassoletes d emenjablanc amb xocolata i vermut. Proveu de fer-ho, us sorprendrà

Ingredients:

  • 1 sobre de Menjablanc de Reus
  • 100 grams de sucre
  • Mig litre de llet
  • Xocolata per desfer
  • Vermut Miró Reserva
  • Nous
  • Ametlles
  • Galetes per presentar les postres

Instruccions:

  1. Poseu la llet al foc i reserveu-ne una mica en un bol
  2. Afegiu-hi el sucre
  3. Desfeu el sobre de Menjablanc a la llet que heu reservat
  4.  Afegiu aquesta barreja a la cassola quan arrenqui el bull.
  5. Ara desfeu la xocolata negra al bany maria i quan estigui desfeta, afegiu-hi mig gotet de Vermut Miró Reserva.
  6. Barregeu el Menjablanc amb la xocolata
  7. I amb una màniga pastissera, ompliu amb la preparació les galetes de les cassoletes que podeu decorar al vostre gust.

CONCURS

concurs