Back to top

Romescada de rap amb cloïsses | Cambrils al plat

Amb la paraula “romesco” es coneix una de les salses més populars de la gastronomia catalana, amb la qual s’acompanyen multitud de plats de casa nostra, com ara el xató o les calçotades. Però avui, anirem als orígens d’aquesta elaboració: el plat de peix que els pescadors de la Costa Daurada acompanyaven amb la picada de nyora, tomàquet i fruits secs, entre d’altres, que posteriorment va donar lloc a la salsa.
romescada

EL RESTAURANT: EL PÒSIT

El José Bernier és el cuiner del restaurant El Pòsit de Cambrils, un dels establiments més emblemàtics del municipi costaner. Al José li agraden la cuina marinera i mediterrània i els àpats en família. El que no li agrada tant és això de sortir a la tele. Així que el Jordi Jardí, que és el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, l’acompanyarà per preparar la seva proposta d’avui: un clàssic dels clàssics: romesco de rap amb cloïsses: èxit assegurat!

LA RECEPTA: ROMESCADA DE RAP AMB CLOÏSSES

INGREDIENTS

  • Rap
  • Gambes
  • Cloïsses
  • Musclos
  • 1 patata

Per al fumet:

  • 1 api
  • 1 pastanaga
  • Pelut (cintes, peix de roca…)
  • Crancs vermells
  • Caps de rap

Per a la salsa:

  • 2 llesques de pa fregit
  • 1 nyora
  • 1 pebrot de romesco
  • 75 g d’avellanes torrades
  • 75 g d’ametlles torrades
  • Alls
  • 1 tomàquet
  • Conyac
  • Pebre negre
  • Pebre vermell dolç
  • Julivert
  • Oli d’Oliva DOP Siurana
  • Sal

ELABORACIÓ:

  • Per fer el fumet: sofregiu el porro i la pastanaga, afegiu els crancs vermells (els aixafeu una mica), afegiu el pelut i els caps de rap, cobriu amb aigua i bulliu a foc lent durant 3/4 d'hora.

  • Sofregiu la nyora, el pebrot de romesco, el tomàquet i l’all. Afegiu una mica de julivert i salpebreu-ho al gust. Un cop fregit, flamegeu amb un raig de conyac amb el foc molt calent i deixeu reduir.

  • Un cop cuit, tritureu-ho tot bé amb les avellanes torrades, les ametlles torrades, el pa fregit i una mica de fumet.

  • Comenceu a coure les gambes, les cloïsses, els musclos i el peix en una nova cassola, després afegiu-hi la salsa de romesco amb un parell de cullerades soperes de fumet.

  • Finalment afegiu la patata, que prèviament haureu cuit al caliu, pelat i tallat a rodanxes.

  • Deixeu que els ingredients es coguin a foc lent durant uns 10 minuts.

CONCURS

concursmiro

 

Notícies relacionades