Back to top

Suquet de romesco | Cambrils al plat

Avui us porposem un Suquet de Romesco, i de postres Tarrines de Menjablanc!
Suquet

EL RESTAURANT: CAL TENDRE

El romesco és un dels emblemes de la gastronomia marinera de Cambrils i és la proposta que ens acosten avui, el Damià Capafons i la Lucía Díaz, propietaris i cuiners de Cal Tendre, un establiment on hi trobareu cuina de sempre i producte de mercat.  El romesco té moltíssimes presentacions, però la d’avui és segurament, la més tradicional: un suquet de peix... deliciós! 
 

LA RECEPTA: SUQUET DE ROMESCO

Ingredients per a 4 persones:

  • Peix (lluç, rap, escórpores, mero, corball...)
  • 4 patates
  • Musclos o cloïsses
  • Gambes

Per la picada:

  • 3 tomàquets 
  • 1 ceba grossa
  • 6 grans d’all
  • 100 g d’avellanes torrades
  • 100 g d’ametlles torrades
  • 1 nyora fregida 
  • 1 dl de conyac
  • 1 fumet de peix 
  • Pebre vermell 
  • Sal 


Per la salsa del suquet: 

  • 2 alls laminats 
  • 1 bitxo
  • Oli d’oliva 
  • Farina de blat de moro
  • Conyac
  • Fumet de peix 
  • 100 g de picada

Elaboració de la picada: 

  1. Escaliveu els tomàquets, la ceba i els grans d’all sobre la planxa.
  2. Un cop cuits, peleu-los i tritureu-los amb la resta d’ingredients. 

Elaboració de la salsa del suquet:

  1. Poseu un raig d’oli a una cassola i afegiu els alls i el bitxo.
  2. Quan estiguin fets, afegiu-hi una cullerada de farina de blat de moro i uns 100 g de la picada que haureu fet prèviament.
  3. Remeneu-ho bé i flamegeu-ho amb el conyac.
  4. Per acabar afegiu-hi el fumet de peix i espereu que arrenqui el bull.

Elaboració del suquet:

  1. Talleu les patates, afegiu-les a la cassola i deixeu-les coure fins que estiguin al punt.
  2. Afegiu-hi els peixos més grans i deixeu-los coure uns minuts.
  3. A continuació, afegiu la resta de peixos, els musclos o les cloïsses i les gambes. 
  4. Deixeu que bulli durant uns 4 minuts i ja tindreu el suquet a punt per emplatar.  
     

LES POSTRES

Menjablanc

TERRINES DE MENJABLANC

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec de Menjablanc de Reus. A banda de la seva presentació tradicional en terrina de test, podeu servir el Menjablanc de Reus de moltes altres maneres. Com en la proposta d'aquesta setmana.

Necessitareu: 

-    Menta
-    Gerds
-    Melmelada de préssec
-    Canyella en pols
-    Ametlles
-    1 sobre de Menjablanc de Reus
-    100 grams de sucre i
-    Mig litre de llet 

1.    Poseu la llet al foc i reserveu-ne una mica en un bol
2.    Afegiu-hi el sucre
3.    Desfeu el sobre de Menjablanc a la llet que heu reservat 
4.    Afegiu aquesta preparació a la cassola quan arrenqui el bull
5.    Presenteu-los en terrines tradicionals 
6.    Decoreu amb una mica de melmelada
7.    Ametlles i gerds
8.    O menta 
9.    I acabeu-ho amb una mica de canyella en pols
 

 

CONCURS

concurs

 

Notícies relacionades