Back to top

Ajoblanco de raïm i Vermut Miró Reserva amb tàrtar de llagostins

Les receptes de la Gastromòbil: Ajoblanco de raïm i Vermut Miró Reserva amb tàrtar de llagostins de Sant Carles, del restaurant El Círcol

Joan Urgellès és el cuiner del restaurant El Círcol. La proposta és un ajoblanco de raïm i Vermut Miró Reserva amb tàrtar de llagostins de Sant Carles.

Ingredients:

  • 12 llagostins
  • 200 g d’ametlles
  • 2 alls
  • 10 llesques de pa
  • 1 escamarlà
  • Tomàquets cherries
  • Ruca
  • 500 ml d’aigua
  • 200 ml d’oli
  • 90 ml de vinagre de vi negre
  • 50 ml Vermut Miro Negro Reserva
  • Sal 
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra OleAurum DOP Siurana
  • Soja

Elaboració:

GASTROMOBIL el círcol cuina llangostins
  1. Per a fer l’ajoblanco, poseu el pa en remull amb els 500 ml d’aigua.
  2. Al got de la batedora, poseu-hi les ametlles, els alls pelats, el pa amb l’aigua sobrant, l’oli, el vinagre i el Vermut Miro Negre Reserva. Tritureu-ho tot fins que obtingueu una barreja homogènia i líquida.
  3. Un cop ho tingueu triturat, coleu-lo, i deixeu-lo a refredar a la nevera. 
  4. Per a preparar el tàrtar de llagostins, peleu els llagostins i retireu-ne els budells. Talleu els llagostins a trossos petits
  5. Poseu en un bol els llagostins, amb la soja, l’oli d’oliva i la sal. Barregeu-ho molt bé. 
  6. Pelem l'escamarlà i un llagostí i ho cuinem en una paella amb un raig d'oli. 
  7. Emplateu amb l’ajuda d’un motlle rodó, posant el tàrtar dins del motlle i l’ajoblanco al voltant. Ho acabem amb un llagostí i l'escamarlà i ho decorem amb els tomàquets cherries i la ruca.

El Restaurant

gastromòbil el círcol joan urgellès

Postre

xocolata virginas

Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb la col·lecció de xocolates d'Agramunt de Virginias. En trobareu de tots els sabors, des dels més tradicionals als més sorprenents.  

Fem un vermut amb...

vermut miró

Abans de començar, us recomanem que feu un vermut de Reus amb Vermuts Miró.  Perquè un bon àpat comença amb un bon vermut. 

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades