Back to top

Arròs amb escórpora

Les receptes de la Gastromòbil: Arròs amb escórpora del Restaurant Marino

El Jordi Gavaldà és el cuiner del restaurant Marino. La proposta que ens porta és arròs amb escórpora.

Ingredients:

  • 400 g d’arròs
  • 1 Escorpora
  • Oli d’oliva extra verge
  • 400 g peix de roca
  • 12 Musclos
  • 1 grapat de crancs
  • 3 fulles d’alga kombu
  • 2 cebes de figueres 2
  • porros
  • 3 pastanagues
  • 1 culleradeta de colatura
  • 1 raig de vi blanc
  • Pebre vermell dolç
  • Uns brins de safra
  • 1 fulla de llorer
  • Sal
  • Pebre negre

Elaboració

elaboracio
  1. Netegeu l’escorpora, traieu-li les espines i talleu-lo a daus de 2 cm.
  2. Netegeu el peix de roca i les verdures. 
  3. Poseu un raig d’oli OVE a una cassola i afegiu-hi el peix de roca i deixeu que es sofregeixi durant uns minuts. Afegiu-hi les verdures.
  4. Deixeu-ho coure uns minuts i afegiu-hi el vi blancCobriu-ho d’aigua i deixeu-ho coure uns 40 minuts.
  5. En una cassola, sofregiu els porros, la ceba i els alls tallat ben petit, afegiu-hi el safrà i vi blanc. Deixeu-ho reduir.
  6. Renteu l’arròs per treure el midó i afegiu-lo a la cassola. Quan s’hagi daurat lleugerament, afegiu el fumet de peix i una cullerada de colatura.
  7. Passats uns 12 minuts afegiu els daus d’escórpora sense espines i pareu el foc.
  8. Tapeu-ho i deixeu-lo reposar durant 5 minuts.

El Restaurant

cuiner

Maridatge

maridatge

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Flor Mediterrània blanc, de Cellers Ronadelles. Fresc, floral i brillant. Un vi net i clar, de lleugers tocs verdosos i amb un aroma que recorda a les flors blanques. 

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades