11:00 - 22 desembre 2020
Gastromobil
Arròs amb escórpora
Les receptes de la Gastromòbil: Arròs amb escórpora del Restaurant Marino
El Jordi Gavaldà és el cuiner del restaurant Marino. La proposta que ens porta és arròs amb escórpora.
Ingredients:
- 400 g d’arròs
- 1 Escorpora
- Oli d’oliva extra verge
- 400 g peix de roca
- 12 Musclos
- 1 grapat de crancs
- 3 fulles d’alga kombu
- 2 cebes de figueres 2
- porros
- 3 pastanagues
- 1 culleradeta de colatura
- 1 raig de vi blanc
- Pebre vermell dolç
- Uns brins de safra
- 1 fulla de llorer
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
- Netegeu l’escorpora, traieu-li les espines i talleu-lo a daus de 2 cm.
- Netegeu el peix de roca i les verdures.
- Poseu un raig d’oli OVE a una cassola i afegiu-hi el peix de roca i deixeu que es sofregeixi durant uns minuts. Afegiu-hi les verdures.
- Deixeu-ho coure uns minuts i afegiu-hi el vi blanc. Cobriu-ho d’aigua i deixeu-ho coure uns 40 minuts.
- En una cassola, sofregiu els porros, la ceba i els alls tallat ben petit, afegiu-hi el safrà i vi blanc. Deixeu-ho reduir.
- Renteu l’arròs per treure el midó i afegiu-lo a la cassola. Quan s’hagi daurat lleugerament, afegiu el fumet de peix i una cullerada de colatura.
- Passats uns 12 minuts afegiu els daus d’escórpora sense espines i pareu el foc.
- Tapeu-ho i deixeu-lo reposar durant 5 minuts.
El Restaurant
- Restaurant 'Xiringuito Marino'
- 667 670 122
- Avinguda Horta de Santa Maria, 1, 43850 Cambrils
Maridatge
Us recomanem que marideu aquest plat amb un Flor Mediterrània blanc, de Cellers Ronadelles. Fresc, floral i brillant. Un vi net i clar, de lleugers tocs verdosos i amb un aroma que recorda a les flors blanques.