Back to top

Calamars farcits de botifarra de perol i rossinyols amb samfaina

Les receptes de la Gastromòbil: Calamars farcits de botifarra de perol i rossinyols amb samfaina, del restaurant La Giberga

Mai Martí és la cuinera del restaurant La Giberga. La proposta són calamars farcits de botifarra de perol i rossinyols amb samfaina.

Ingredients:

Per a 2 persones:


Per als calamars farcits:

  • 6 calamars
  • 1 botifarra de perol
  • Rossinyols
  •  Ceba
  •  Pinyons


Per a la samfaina:


Per acabar el plat:

  • Rossinyols
  • Oli verd
  • Tinta de calamar

Elaboració:

GASTROMOBIL la giberga calamars farcits
  1. Netegeu els calamars i trinxeu-ne les aletes i reserveu-ne les potes. 
  2. Traieu la pell a la botifarra i trinxeu-la ben menuda. Talleu ben petits també uns rossinyols
  3. Poseu oli a escalfar en un paella i  un cop calent marqueu els pinyons i reserveu-los. Afegiu-hi la ceba picada i sofregiu-la . 
  4. Afegiu-hi les aletes seguides dels rossinyols i la botifarra.
  5. Retireu-ho del foc i poseu el farcit en una màniga d'omplir.
  6. Per fer la samfaina talleu les verdures a la brunoise i fregiu-les en oli calent en aquest ordre: ceba, pebrot, albergínia, carabassó i finalment, el tomàquet ratllat, quan les verdures estiguin a mitja cocció.
  7. Per acabar, feu els calamars a la planxa o en una paella amb un raig d'oli. 
  8. Salteu uns quants rossinyols que haureu reservat. 
  9. Munteu el plat amb la base de samfaina, per sobre els calamars i acabeu-ho amb els rossinyols saltats i un raig d'oli verd.

El Restaurant

GASTROMOBIL la giberga calamars farcits

Postre

GASTROMOBIL catànies virginias

Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb unes virtanias i els dragees de Virginias. Els nous bombons a base de xocolata i ametlles i seductores combinacions a base de fruites. 

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades