Back to top

Cigrons amb espardenyes

Les receptes de la Gastromòbil: cigrons amb espardenyes

Miquel Gómez és el cuiner del restaurant Miquel. La proposta són uns cigrons amb espardenyes. 

Ingredients:

Pel sofregit:

Per la picada:

  • Ametlla
  • Pa fregit
  • 1 all
  • Nyores 
  • Avellana

Per la salsa:

  • Una cullerada petita de farina
  • Un raig de vi blanc o de conyac
  • 200 g d'espardenyes
  • 50 g de cigrons
  • 200 cl de brou de peix

Elaboració: 

GASTROMOBIL
  1. Marquem les espardenyes a la paella amb un bon raig d'oli calent i les salem però amb poca sal. Un cop estiguin ben daurades les retirem del foc i les reservem. 
  2. Posem oli en una cassola per fer el sofregit i hi daurem mig all. L'apartem i hi afegim la ceba, quan estigui sofregida hi posem el tomàquet. Hi posem una mica d'oli del sofregit de les espardenyes i un polsim de farina per lligar tots els ingredients. 
  3. Tirem un raig de vi blanc a la cassola i quan s'hagi evaporat tot l'alcohol, hi posem una mica de picada. 
  4. Apugem el foc, hi afegim el brou i corregim de sal. Posem els cigrons a la cassola i quan comenci a bullir, les espardenyes. Deixem que bulli durant uns 5-8 minuts. 
  5. Per acabar el plat afegim el julivert i ho servim. 

El Restaurant

GASTROMOBIL

Paraules clau:

Notícies relacionades