Back to top

Escamarlans amb carxofes

Les receptes del Gastromòbil: Restaurant Can Solè
escamarlans

El Josep Lluís Solé del restaurant Can Solé representa la cuina més tradicional de Cambrils. Avui ens prepara aquests escamarlans amb carxofa: una recepta amb productes de qualitat i de proximitat que són sempre una aposta segura

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg d’escamarlans mitjans
  • 1 kg de carxofes
  • 250 g de cloïsses
  • 150 g de calamarsets
  • 150 g de calamars tallats a rodanxes
  • 0,40 g de farina
  • 1 copa de conyac
  • 1 l de fumet
  • Oli d’oliva extra verge DO Siurana
  • Pebre
  • Sal

Elaboració

  1. Poseu oli a una cassola i quan estigui calent afegiu-hi els escamarlans. Quan passin 2 o 3 minuts, afegiu-hi els calamasets, els calamars a rodanxes i 2
  2. cullerades de farina.
  3. Removeu suaument i afegiu-hi una copa de conyac. Deixeu que es cremi l’alcohol i quan la farina s’hagi daurat, cobriu-ho tot amb fumet i sal i pebre al
  4. gust.
  5. En una paella, marqueu les carxofes enfarinades i tallades a quarts. Quan  les tingueu fregides, afegiu-les a la cassola amb els escamarlans i deixeu que
  6. s’acabin de coure amb el fumet, durant uns 4 o 5 minuts.

El Restaurant

Can Solé

Carrer de Ramon Llull, 19, 43850 Cambrils

El Maridatge

Sabíeu que la Garnatxa blanca és la varietat que millor s’adapta al clima de la Terra Alta? Per això en aquesta zona s’hi produeixen vins de gran qualitat, com el del nostre maridatge recomanat: L’Avi Arrufí blanc, Celler Piñol

CONSULTA TOTES LES RECEPTES 

Paraules clau:

Notícies relacionades