10:21 - 1 setembre 2020
Gastromobil
Galtes de porc entre vinyes i oliveres
Les receptes del Gastromòbil: Galtes de porc entre vinyes i oliveres del Restaurant La Cuina de l'Ermita
En José Eguiluz és el chef de La Cuina de l’Ermita, un restaurant de Mont-roig de cuina tradicional. La proposta que ens porta són galtes de porc entre vinyes i oliveres.
Ingredients:
- Galtes de porc
- Tomàquet
- Ceba
- All porro
- Api
- 1 cabeça d’alls
- Pastanagues
- 1 fulla de llorer
- 1 gotet de conyac
- 2 cullerades de farina de garrofa
- 1 got de vi negre
- Aigua
- Clau
- Comí
- Pebre
- Sal
Elaboració:
- Salpebreu les galtes i marqueu-les a la cassola amb el foc alt. Retireu-les.
- Talleu totes les verdures i afegiu-les a la cassola. Salpebreu-les.
- Afegiu una fulla de llorer, clau i comí al gust i deixeu que les verdures es coguin.
- Afegiu-hi un gotet de conyac.
- Quan hagi reduït l’alcohol, afegiu-hi novament les galtes i deixeu que es coguin durant un parell de minuts. A continuació, poseu-hi un got de vi negre.
- Passats un parell de minuts, afegiu aigua i dues cullerades de farina de garrofa i deixeu que es cogui tot durant 1 hora i mitja.
- Retireu les galtes de la cassola i tritureu la salsa.
- Afegiu novament les galtes a la cassola i deixeu que s’acabi de fer durant 5 minuts amb el foc baix.
- Emplateu posant una base de parmentier de patata.
El Restaurant
- La Cuina de l'Ermita
- 977 83 77 60
- Mare de Deu de la Roca, Mont-roig del Camp
Maridatge
Us recomanem que marideu aquest plat amb el Llicorella Clàssic DO Terra Alta, de Cellers Unió. Un vi negre complet, potent i concentrar, amb bones notes de criança.