Back to top

Galtes de porc entre vinyes i oliveres

Les receptes del Gastromòbil: Galtes de porc entre vinyes i oliveres del Restaurant La Cuina de l'Ermita

En José Eguiluz és el chef de La Cuina de l’Ermita, un restaurant de Mont-roig de cuina tradicional. La proposta que ens porta són galtes de porc entre vinyes i oliveres.

Ingredients:

  • Galtes de porc
  • Tomàquet
  • Ceba
  • All porro
  • Api
  • 1 cabeça d’alls
  • Pastanagues
  • 1 fulla de llorer
  • 1 gotet de conyac
  • 2 cullerades de farina de garrofa
  • 1 got de vi negre
  • Aigua
  • Clau
  • Comí
  • Pebre
  • Sal

Elaboració:

galtes porc
  1. Salpebreu les galtes i marqueu-les a la cassola amb el foc alt. Retireu-les.
  2. Talleu totes les verdures i afegiu-les a la cassola. Salpebreu-les.
  3. Afegiu una fulla de llorer, clau i comí al gust i deixeu que les verdures es coguin.
  4. Afegiu-hi un gotet de conyac.
  5. Quan hagi reduït l’alcohol, afegiu-hi novament les galtes i deixeu que es coguin durant un parell de minuts. A continuació, poseu-hi un got de vi negre.
  6. Passats un parell de minuts, afegiu aigua i dues cullerades de farina de garrofa i deixeu que es cogui tot durant 1 hora i mitja.
  7. Retireu les galtes de la cassola i tritureu la salsa.
  8. Afegiu novament les galtes a la cassola i deixeu que s’acabi de fer durant 5 minuts amb el foc baix.
  9. Emplateu posant una base de parmentier de patata.

El Restaurant

jose

Maridatge

vi

Us recomanem que marideu aquest plat amb el Llicorella Clàssic DO Terra Alta, de Cellers Unió. Un vi negre complet, potent i concentrar, amb bones notes de criança.

Totes les receptes

miró

 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades