13:00 - 22 setembre 2020
Gastromobil
Mar i muntanya de Riudoms a Cambrils
Les receptes del Gastromòbil: Mar i muntanya de Riudoms a Cambrils del Restaurant Deliranto
En Nil Bono és el chef del Restaurant Deliranto. La proposta que ens porta és un mar i muntanya.
Ingredients:
- Ceba, all i tomàquet escalivat
- Avellanes torrades de Riudoms
- Ametlles crues
- Vinagre
- Peus de porc
- Farina
- Ous
- Pa ratllat
- Aigua
- Mantega
- Nata
- Llet
- Gambes
- Llima
- Aigua amb gas
- Brots de pi
- Sal Pebre
- Oli DOP Siurana
Elaboració
- Poseu la mantega al foc en un cassó i deixeu que es torri.
- Feu un romesco triturant la ceba, els alls i el tomàquet escalivat amb avellanes torrades, ametlles crues, vinagre, oli i sal
- Bulliu els peus de porc amb aigua i espècies. Reserveu el brou resultant i poseu-ho a reduir.
- Desosseu els peus de porc, deixeu-los refredar en una terrina i talleu-los a daus.
- Barregeu la mantega torrada amb 200 ml de llet i 400 de nata i un pessic de sal, i feu que pugi amb ajuda d’unes barilles. Poseu aquesta barreja a un sifó.
- Arrebosseu i fregiu els peus de porc.
- Peleu les gambes. Reserveu els caps i feu un tàrtar amb els cossos, afegint-hi sal, pebre i oli d’oliva DOP Siurana i una mica de ratlladura de llima.
- Poseu farina, sal i aigua amb gas en un bol i arrebosseu-hi els caps de gamba pelats. Fregiu-los.
- Emplateu posant una cullerada de salsa de peus de porc reduïda barrejada amb una cullerada de salsa de romesco a la base. A continuació, poseu un dau de peu de porc, tàrtar de gamba, espuma de mantega torrada, brots de pi amanits amb oli i sal i un cap de gamba arrebossat.
El Restaurant
- Deliranto
- 977 38 09 42
- Carrer de Llevant, 7, 43840 Salou
Maridatge
Us recomanem que marideu aquest plat amb Les Joveres Rosat DO Montsant, de Cellers Rondelles.