Back to top

Ous en dues coccions amb foie i textures de patata

Les receptes de la Gastromòbil: Ous en dues coccions amb foie i textures de patata, del restaurant Vítric

Xavi De Juan és el cuiner del restaurant VÍTRIC Taverna Gastronòmica. La proposta és uns ous en dues coccions amb foie i textures de patata.

Ingredients:

Per a 2 persones: 

  • 2 patates mona lisa
  • 2 patates agres
  • 2 ous petits
  • 50 g de panco
  • 100 g mantega
  • 50 ml de nata
  • 100 ml brou d’ànec
  • 2 escalopes de foie
  • 20 ml amareto
  • Oli d’oliva verge extra OleAurum
  • Oli de gira sol per fregir
  • Sal
  • Sal en escates 
  • Germinats​​​​​

Elaboració: 

patates mandolina cuina gastromobil
  1. Per la parmentier, coeu la patata mona lisa amb la pell en abundant aigua i sal. Un cop cuita peleu-la i tritureu-la. Afegiu-hi la mantega i la nata i rectifiqueu de sal.
  2. Per les xips de patata: peleu la patata agra en goufret a la mandolina. Passeu-la per aigua freda i assequeu-la. Fregiu amb oli a 180 graus. Un cop cruixents, assequeu-les amb paper absorbent i saleu-les.
  3. Per la salsa, reduïu l’amareto en un cassó i afegiu el brou d’ànec, reduïu-lo i lligueu-lo amb una mica de mantega.
  4. Pels ous en dues coccions, poseu aigua en una cassola a 65°c i afegiu-hi els ous. Deixeu-los coure durant 20- 22 minuts, depenent de la mida de l’ou. Un cop cuit refredeu amb aigua i gel, escorreu-los i peleu-los. A continuació, arrebosseu-los amb panco i fregiu-los amb oli d’oliva. 
  5. Per emplatar, marqueu el foie en una paella amb sal, poseu al fons del plat una cullerada de parmentier, els dos ous i el foie i els cruixents. Afegiu-hi la salsa d’amareto i decoreu-lo amb els germinats.

El Restaurant

gastromobil

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades