Back to top

Pa amb oli i xocolata

Les receptes de la Gastromòbil: Interpretació de pa amb oli i xocolata, de la pastisseria artesana Xocosave

Adan Sáez és el mestre xocolater de la pastisseria Xocosave. La proposta és un pa amb oli i xocolata. 

Ingredients: 

Per al cruixent d’ametlles: 

  • 250 g de praliné d’ametlles
  • 125 g de xocolata amb llet
  • 125 g de Paillete Feulletine

Per al gelificat d’oli d’oliva: 

Per a l’streussel d’avellana: 

  • 40 g de farina d’ametlla
  • 80 g de farina d’avellana
  • 50 g de sucre 
  • 50 g de sucre morè
  • 100 g de mantega 82% mg
  • 100 de farina de força
  • 100 g d’avellanes

Mousse de xocolata: 

  • 285 g de nata UHT 35% mg
  • 60 g de llet sencera
  • 25 g de rovells d’ou
  • 12 g de sucre
  • 150 g de xocolata del 85%
  • 12 g de gelatina neutra

Elaboració:

pa amb oli i xocolata xocosave

Cruixent d’ametlles: 

  1. Desfeu la xocolata amb llet i barregeu-la amb el praliné d’ametlles. 
  2. Afegiu-hi el Paillete Feulletine

Gelificat d’oli d’oliva: 

  1. Escalfeu l’oli d’oliva amb el Glicemul
  2. Quan estigui desfet, retirar del foc i deixeu que agafi textura en fred, fins que estigui com una mantega

Streussel d’avellana: 

  1. Talleu la mantega a daus
  2. Barregeu tots els ingredients fins que obtingueu una massa amb textura de sorra. 
  3. Poseu al forn a 185 graus durant 15 minuts
  4. Deixeu-ho refredar

Mousse de xocolata: 

  1. Feu una crema anglesa barrejant 60 g de nata, la llet sencera, els rovells i el sucre. 
  2. Afegiu-hi la gelatina i la xocolata del 85%. 
  3. Munteu els 225 g de nata restant. 
  4. Barregeu la nata muntada amb la crema anglesa amb xocolata i obtindreu la mousse. 

La Pastisseria

pa amb oli i xocolata xocosave

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades