Back to top

Sarsuela de peix

Les receptes de la Gastromòbil: Sarsuela de peix del restaurant El Faro

El Santi Sànchez és el cuiner del restaurant El Faro. La proposta que ens porta és una sarsuela de peix, un dels plats més típics de la cuina marinera. 

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 200 g tomàquet natural
  • 300 ml brou de peix
  • 20 g d’ametlles torrades
  • Julivert
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 cullerada de nyora triturada
  • 1 gotet de vi blanc
  • Farina
  • OOVE DOP Siurana
  • Peix i marisc fresc

Elaboració

GASTROMOBIL
  1. Talleu la ceba i l’all ben petits i sofregiu-los amb un raig d’oli d’oliva.
  2. Afegiu-hi el pebre vermell, la nyora, las ametlles i tritureu-ho tot amb la batedora.
  3. Afegiu el brou de peix i el gotet de vi blanc i deixeu que bulli durant uns 10 miuts a foc suau.
  4. Desfeu una mica de farina en un got on haureu reservat una mica de brou de peix calent. Aneu afegint fins que s’espesseixi al vostre gust.
  5. Poseu una mica d’aquesta salsa a una cassola, saleu el peix i repartiu-lo per sobre de la salsa. Podeu enfarinar el peix perquè se li adhereixi millor la salsa.
  6. Cubri-ho tot amb la salsa i deixeu-ho coure durant 10 minuts amb la cassola tapada. També podeu posar-ho al forn, 12 minuts a 220 graus.

El Restaurant

GASTROMOBIL

Maridatge

GASTROMOBIL

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Guineu d'Argent blanc, de Cellers Ronadelles. Un vi viu, brillant i expressiu amb un bon equilibri d'aroma de fruita verda, fresc i afruitat. 

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades