11:39 - 20 octubre 2020
Gastromobil
Tàrtar d'escamarlà i gamba
Les receptes de la Gastromòbil: Tàrtar d'escamarlà i gamba del restaurant Bec d'Or
La Lourdes Alsina és la cuinera del Restaurant Bec d'Or, i ens presentarà un plat on el color i el sabor presenten protagonisme a parts iguals. La proposta que ens porta és un Tàrtar d'escamarlà i gamba.
Ingredients:
- Gambes
- Escamarlans
- Alls confitats
- Suc i ratlladura de llima
- Suc de llimona
- Suc de taronja
- Poma Pink Lady
- Ceba morada
- Sucre de canya
- Jalapeño adobat
- Cogombre adobat
- Aigua
- Algues nori
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva verge extra Mestral
- Vinagre de moscatell
- Magrana
Elaboració
- Treieu el cap al marisc. Poseu-lo a confitar una estona. Un cop confitat, feu-hi una reducció.
- Obriu els escamarlans i les gambes i traieu-los els budells. Piqueu-ho tot.
- Ralleu una mica de llima, prèviament netejada, i afegiu-la a la picada.
- Talleu un tros de llimona i espremeu-la. Feu el mateix amb la llima. Afegiu un rajolí d'oli. Aparteu-ho.
- Talleu la ceba en quadrats, la poma en quatre trossos (sense pelar) i el cogombre. Afegiu sal, pebre, sucre de canya, oli, mitja cullerada d'aigua i vinagre de moscatell.
- Retireu els caps del foc i deixeu que refredi.
- Agafeu el suc de la llima, la taronja i la llimona. Incorporeu els trossos espremuts juntament amb les verdures. Deixeu-ho reposar durant unes 24 hores.
- Retireu els caps de l'escamarlà i poseu els caps de gamba, juntament amb l'oli, dins un bol. Afegiu un parell d'alls, confitats al forn a baixa temperatura, i sal. Tritureu tot.
- Un cop triturat, ho coleu i reserveu.
- En un bol amb aigua remulleu l'alga nori. Retireu-les, assequeu-les i fregiu-les.
- Uniu el marisc a les verdures. Afegiu-hi el jalapeño i la magrana.
- Emplateu.
El Restaurant
- Bec d'Or
- 977 792 013
- Avinguda Riera de Riudecanyes 5, 43850 Cambrils
Maridatge
Us recomanem que marideu aquest plat amb Flor mediterránea negre, de Cellers Ronadelles. Un vi de color cirera amb reflexos violacis, i un predomini d'aromes florals com el pètals de rosa o les violetes.