Back to top

Tàrtar d'escamarlà i gamba

Les receptes de la Gastromòbil: Tàrtar d'escamarlà i gamba del restaurant Bec d'Or

La Lourdes Alsina és la cuinera del Restaurant Bec d'Or, i ens presentarà un plat on el color i el sabor presenten protagonisme a parts iguals. La proposta que ens porta és un Tàrtar d'escamarlà i gamba. 

Ingredients:

  • Gambes
  • Escamarlans
  • Alls confitats
  • Suc i ratlladura de llima
  • Suc de llimona
  • Suc de taronja
  • Poma Pink Lady
  • Ceba morada
  • Sucre de canya
  • Jalapeño adobat 
  • Cogombre adobat
  • Aigua
  • Algues nori
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva verge extra Mestral
  • Vinagre de moscatell
  • Magrana

Elaboració

GASTROMOBIL
  1. Treieu el cap al marisc. Poseu-lo a confitar una estona. Un cop confitat, feu-hi una reducció
  2. Obriu els escamarlans i les gambes i traieu-los els budells. Piqueu-ho tot. 
  3. Ralleu una mica de llima, prèviament netejada, i afegiu-la a la picada. 
  4. Talleu un tros de llimona i espremeu-la. Feu el mateix amb la llima. Afegiu un rajolí d'oli. Aparteu-ho. 
  5. Talleu la ceba en quadrats, la poma en quatre trossos (sense pelar) i el cogombre. Afegiu sal, pebre, sucre de canya, oli, mitja cullerada d'aigua i vinagre de moscatell
  6. Retireu els caps del foc i deixeu que refredi. 
  7. Agafeu el suc de la llima, la taronja i la llimona. Incorporeu els trossos espremuts juntament amb les verdures. Deixeu-ho reposar durant unes 24 hores. 
  8. Retireu els caps de l'escamarlà i poseu els caps de gamba, juntament amb l'oli, dins un bol. Afegiu un parell d'alls, confitats al forn a baixa temperatura, i sal. Tritureu tot. 
  9. Un cop triturat, ho coleu i reserveu
  10. En un bol amb aigua remulleu l'alga nori. Retireu-les, assequeu-les i fregiu-les.
  11. Uniu el marisc a les verdures. Afegiu-hi el jalapeño i la magrana.
  12. Emplateu

El Restaurant

GASTROMOBIL
  • Bec d'Or
  • 977 792 013
  • Avinguda Riera de Riudecanyes 5, 43850 Cambrils

Maridatge

GASTROMOBIL

Us recomanem que marideu aquest plat amb Flor mediterránea negre, de Cellers Ronadelles. Un vi de color cirera amb reflexos violacis, i un predomini d'aromes florals com el pètals de rosa o les violetes. 

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades