Back to top

Tàrtar de fuet de pagès

Les receptes de la Gastromòbil: Tàrtar de fuet de pagès

Gaspar Caparó és el cuiner del restaurant Instint. La proposta és un tàrtar de fuet de pagès.

Ingredients:

Tàrtar de llonganissa seca:

  • Llonganissa seca
  • Oli d’oliva verge extra Mestral
  • Sal i pebre
  • Salsa Perrins
  • Tabasco
  • Mostassa antiga i mostassa Dijon
  • Rovell d’ou
  • Ceba vermella
  • Cogombrets adobats en vinagre i tàperes
  • Tomàquet
  • Brots de pèsol

Pasta de ravioli cruixent:

  • Pasta wonton
  • Oli de gira-sol

Emulsió d'olives:

  • Olives negres 
  • Oli
  • Sal
  • Ou pasteuritzat

Arena d’oli d’oliva:

  • Oli d’oliva verge extra
  • Maltodextrina

Mi cuit casolà amb whisky i tòfona:

  • Sal
  • Sucre
  • Whisky
  • Oli de tòfona
  • Foie-gras fresc

Elaboració:

GASTROMOBIL
  1. Talleu el fuet a daus
  2. Emulsioneu l’oli i les dues mostasses i barregem perquè s'integri tot. Hi afegim la salsa Perrins, la sal, el pebre i el rovell d’ou fins que ens quedi una textura similar a una maionesa.
  3. Afegiu-hi els cogombrets i les tàperes, seguidament la ceba vermella picada i el tomàquet i remenem bé.
  4. Hi posem unes gotes de Tabasco al vostre gust i seguim remenant. 
  5. Afegim el fuet tallat a daus.
  6. Rectifiqueu de sal i de pebre.
  7. Per l'arena d'oli d'oliva, poseu la maltodextrina en un bol i aneu afegint l'oli d’oliva mentre remeneu. Un cop fet, ho reserveu. 
  8. Per elaborar el foie-gras cobriu-lo de sal i sucre, oli de tòfona i un raig de whisky de Malta i deixeu-ho macerar durant cinc dies.
  9. Pel ravioli cruixent, fregiu la pasta a alta temperatura (180°) uns 20 segons fins que quedi d’un to daurat.
  10. Elaborareu una maionesa d’olives negres, i talleu olives a làmines per deshidratar-les al forn 140° durant 1 hora.
  11. Emplateu amb les diverses elaboracions: primer el tàrtar, després hi afegim l'emulsió d'olives i les olives deshidratades, ratllem el foie-gras per damunt i hi espolsem l'arena d'oli d'oliva. Ho decorem amb els brots de pèsol i ho acompanyem amb el cruixent de ravioli. 

El Restaurant

GASTROMOBIL
  • Instint
  • 643 96 05 37
  • Carrer de Pau Casals, 39, 43850 Cambrils

Postres

GASTROMOBIL virginias

Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb uns torrons de la gamma sublime de Virginias. Edicions limitades dels torrons més atrevits i originals, com el torró trufat de pa amb tomàquet, oli verd i flor de sal. 

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades