Back to top

Steak tàrtar de vedella

Les receptes de la Gastromòbil: Steak tàrtar de vedella del restaurant Mas Gallau

L'Estrella Hernández és la cuinera del restaurant Mas Gallau. La proposta que ens porta és un steak tàrtar de vedella, un dels plats amb més sortida del restaurant, preparat a sala, sense cocció i amb producte de qualitat.

Ingredients:

  • 200 g de filet de vedella o bou
  • 1 rovell d’ou
  • 100 g de ceba tendra
  • 20 g de cogombrets
  • 1 anxova
  • Salsa Perrins s.c
  • Salsa tabasc s.c
  • Salsa quètxup s.c
  • Mostassa s.c
  • Sal
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra DOP Siurana
  • Microbrots de mostassa
  • Torradetes de pa
  • Mantega

Elaboració

elaboracio
  1. Talleu la ceba, els cogombrets i l’anxova, per separat i a daus ben petits.
  2. Talleu el filet a daus petits amb un ganivet (no amb trituradora). 
  3. Per la salsa per marinar la carn: Barregeu en un bol el rovell d’ou amb la salsa Perrins, tabasc (unes gotes), la salsa quètxup i la mostassa. Afegirem una mica d’oli d’oliva i tastem. Es millor afegir els ingredients a poc a poc per ajustar el gust de la salsa per marinar, si ens passem de picant, per exemple, l’haurem de tornar a fer per no espatllar la recepta. Preparem una bona quantitat de salsa, es millor no quedar curt.
  4. Un cop preparats tots els ingredients, comenceu a barrejar: en un bol gran, poseu primer la carn, salpebreu al gust. Afegiu-hi la ceba, el cogombre i l’anxova, barregeu-ho una mica i poseu-hi la salsa. Barregeu-ho bé i deixeu-ho reposar durant 5 minuts.
  5. Emplateu acompanyant l’steak tàrtar amb torradetes de pa i una mica de mantega.

El Restaurant

cuinera
maridatge

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Llicorella clàssic, de Cellers Unió. Un vi de color cirera picota i reflexes morats, amb aroma de fruits negres, vainilla i notes torrades.

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades