Back to top

La setmana de l'oli 2017


La setmana de l'oli

El cultiu de les oliveres, vist com un element sostenible al territori

El Camp de Tarragona es defineix pels seus cultius i l'olivera constitueix un dels paisatges per excel•lència al territori. Però més enllà d'aquesta part més ambiental, aquest tipus de producció té efectes en la societat i en l'economia. + INFO 


L'oli, l'imprescindible a la cuina

L'oli té múltiples usos i amb el temps, la DOP Siurana s'ha anat fent un lloc tant a la cuina com a la taula. Aquest és un dels objectius de la denominació d'origen protegida, que busca aconseguir que el producte sigui valorat pels seus consumidors. + INFO 


L'oli es converteix en element de promoció de ciutat

Els hotels de Reus obsequien els visitants amb una ampolla d'oli DOP Siurana. També se'ls entreguen entrades per als equipaments culturals i la Fira de l'Oli. + INFO 


Els sommeliers de l'oli, a Reus

En plena campanya de collita d'olives als tastadors del panell d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya se'ls gira feina. Cada tarda valoren i classifiquen en categories els olis d'arreu del país. + INFO 


La plaça de la Llibertat tornarà a omplir-se d'oli aquest cap de setmana

La Fira de l'Oli DOP Siurana celebra aquest cap de setmana més de dues dècades promocionant l'or líquid del territori. Divendres s'estrena la 21ena edició d'aquest esdeveniment, que busca posar en valor aquest producte. + INFO 


El Priorat produeix per igual oli i vi

La comarca del Priorat és famosa pels seus vins, però el cert és que també té moltes oliveres. De fet, la producció d'oli es mou en unes xifres similars a la producció de vi. La climatologia de la zona fa que el seu oli tingui una maduració més tardana i que el cultiu es vegi menys afectat per les plagues. + INFO