Back to top

1 any sense setrilleres

ADRIÀ MORTE

Aquest mes de març es compleix un any de la prohibició de les setrilleres en els bars i restaurants. Una mesura, imposada pel ministeri d’agricultura, que tenia com a objectiu millorar la qualitat de l’oli que es servia a les taules dels establiments. Els restauradors asseguren que d’ençà han augmentat els costos mentre que els productors d’oli valoren positivament la mesura.

L’1 de març del 2014 va entrar en vigor el decret imposat pel Ministeri d’Agricultura que obligava als restauradors a fer servir envasos d’oli etiquetats i d’un sol ús. Des d’aquell moment, bars, restaurants i serveis de càtering tenien prohibit utilitzar setrilleres.

Un any després de la llei, els restauradors valoren positivament la mesura encara que asseguren que la qualitat de l’oli no ha canviat. Per una altra banda, els restauradors també lamenten que els costos han augmentat.

Alguns fins i tot han hagut de buscar alternatives. A banda del sector de la restauració, els productors d’oli asseguren que des de l’aplicació de la mesura les vendes han millorat. Aquest productor d’oli explica la importància de consumir un producte de qualitat. Aquesta empresa produeix anualment 300.000 litres d’oli i en un any ha augmentat la venda d’envasos petits. Els propietaris asseguren que abans de la prohibició no es produïen i ara, a partir de la llei de les setrilleres, els restauradors n’han acabat comprant.