Back to top

10 anys de Visites Nocturnes al Cementiri de Reus

Queden pocs dies per Tots Sants i això significa que les Visites nocturnes al cementiri ja han començat. La Companyia La Gata Borda ha estat novament l'encarregada de dramatitzar aquestes  sessions.
10 anys de Visites Nocturnes al Cementiri de Reus

Amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni del cementiri reusenc, s'ha donat el tret de sortida a un nou cicle de Visites nocturnes en aquest espai de la ciutat. Els espectadors descobreixen la riquesa històrica i artística del cementiri a través d'un recorregut encapçalat per diversos personatges tan coneguts com Joan Prim o com altres més anònims.

Antoni Veciana és actor de La Gata Borda i explica que "la visita s'enllaça amb tres personatges. Un del segle XIX, un del XX i un altre del segle XXI. Enllacem aquestes tres èpoques que hi ha dins del cementiri, tant arquitectònicament com de la societat civil que està aquí enterrada".

Sílvia Casals també és actriu de La Gata Borda i afegeix que "el meu personatge és del segle XX, mort a la Guerra Civil Espanyola. El que fa aquest personatge és d'enllaç amb els altres dos personatges i acompanya a la gent a les tombes més importants".

El Panteó de la família Boule, la Capella de les víctimes del Bombardeig de la Guerra Civil o la tomba de Joan Rebull són alguns dels espais que es visiten dins de l'activitat. Aquest cicle s'ha consolidat després de les diferents edicions, iniciades ara fa 10 anys. Des del primer dia aquestes visites han tingut una molt bona collida. Ho demostra el fet que en un sol dia s'exhaureixen les entrades per les 9 sessions que es preparen cada any.

Les Visites nocturnes al cementiri tindran lloc fins al proper 25 d'octubre i en tota acollirà a 450 espectadors.

Paraules clau:

Notícies relacionades