Back to top

El 10N passa de llarg de Reus

Arriben les quartes eleccions del 2019. Unes noves eleccions generals després que els partits polítics no hagin estat capaços de conformar un govern a l'Estat Espanyol. La conjuntura del país ha provocat que la campanya hagi estat eminentment emocional i que s'hagi allunyat de les propostes concretes pel territori.
10N

Aquest diumenge els ciutadans tornen a tenir una cita amb les urnes. És el quart cop aquest 2019 que se celebren eleccions: les primeres, generals, el 28 d'abril; les segones i terceres, municipals i europees, el 26 de maig; i el 10N, les segones eleccions a les corts espanyoles després de la incapacitat política de sumar un govern. Unes eleccions, que ja sigui per la conjuntura nacional i el procés, ja sigui per l'espiral discursiva dels partits, proposen ben poques coses per Reus i el seu entorn immediat.

I això que el govern espanyol té competències amb nombroses qüestions, àmbits i equipaments del territori. Des de l'Aeroport de Reus, a bona part de la xarxa viària del Camp de Tarragona, així com  les infraestructures ferroviàries, entre les quals hi ha el baixador de Bellissens.

Amb tot, les formacions polítiques han passat de llarg de fer propostes concretes i s'han limitat a protagonitzar una campanya emocional, influenciada per la conjuntura social i política després de la sentència del Tribunal Suprem sobre els polítics independentistes i les posteriors mobilitzacions al carrer durant tot el mes d'octubre. 

La Cambra, únic centre de debat

La Cambra de Comerç de Reus ha estat l'únic indret on s'ha afavorit el debat sobre les infraestructures del territori i les reivindicacions de les empreses. Totes les formacions amb representació al Congrés per Tarragona hi han passat. I també el Partit Popular, que tot i no tenir-ne, va estrenar el cicle de conferències. Allà s'ha debatut sobre l'Aeroport de Reus, el desdoblament de la C-14 o la carretera d'Alcolea i també sobre les reclamacions camerals al voltant dels autònoms i el preu de l'energia. 

La incògnita de la jornada de reflexió

tsunami

La situació de país hauria estat en bona part culpable d'aquesta descapitalització de les propostes electorals concretes al territori... i també ho serà de les manifestacions que s'han convocat en plena jornada de reflexió. 

Notícies relacionades