Back to top

Fins a 11 denúncies per homofòbia a la demarcació el 2019

Durant l'any passat, la demarcació de Tarragona va sumar un total d'11 fets delictius, esdevenint la segona província on s'hi han denunciat més actes de discriminació després de Barcelona, que acumula 95 fets denunciats.
lgtbi

Les denúncies per delictes d’odi vinculades a l’àmbit LGTBI+ han experimentat un augment del 58% durant el 2019 respecte l’any anterior, passant de 75 a 119 fets delictius.

Durant el primer trimestre d’enguany, els Mossos d’Esquadra han realitzat 35 investigacions per agressions, amenaces i lesions amb motivacions homòfobes i han realitzat 16 detencions de persones com a presumptes autores de fets delictius per raó de l’orientació sexual i afectiva, identitat o expressió de les víctimes.

Coincidint amb el dia internacional contra l’Homofòbia, que se celebra aquest diumenge 17 de maig, la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra ha publicat a les xarxes socials un vídeo per conscienciar de la importància de la denúncia per agressions, assetjament, amenaces i lesions motivades per un delicte d’odi.

La publicació explica que les decisions que pren cada persona marquen la diferència i que, davant de qualsevol situació de discriminació per l’orientació sexual o la identitat de gènere, cal denunciar el fets i posar-ho en coneixement de la policia.

11 fets registrats a la demarcació de Tarragona

L’evolució que han mantingut aquests delictes al llarg dels anys manté una tendència a l’alça, passant dels 38 fets denunciats l’any 2014 als 119 fets registrats l’any passat. L’increment ha estat del 58 %. Durant l’any passat el 85 % dels fets delictius es van registrar a la demarcació de Barcelona (amb 95 fets) seguit de les demarcacions de Tarragona (11) Girona (6) i Lleida (5).

Pel que fa a les víctimes, durant l’any passat, 151 persones van denunciar haver estat víctimes de delictes d’odi en l’àmbit LGBTI+. Durant el primer trimestre d’enguany el nombre de víctimes és de 46. Precisament durant aquest primer trimestre s’han fet 16 detencions, entre les quals hi ha 4 menors d’edat.

Els delictes principals que es produeixen en aquest àmbit són delictes contra l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques, lesions, agressions, amenaces, i assetjament.

Consultes i assesorament

En aquest sentit i amb l’objectiu de millorar els mecanismes d’informació, prevenció i detecció dels delictes d’odi i discriminació es va crear el correu electrònic mossos.delictes.odi@gencat.cat, per a consultes i demanar assessorament. L’any passat es van gestionar 214 consultes i durant el primer trimestre d’enguany s’han realitzat 73 assessoraments a través d’aquest correu electrònic.

Així mateix, l’any passat, es va crear la Taula de coordinació entre entitats LGBTI+ i els Mossos d’Esquadra amb la participació de l’Observatori contra l’homofòbia per fer seguiment dels casos que s’havien denunciat i conèixer les inquietuds i problemes de seguretat en aquest àmbit.

Xerrades sobre delictes d'odi i discriminació

Durant l’any passat es van realitzar xerrades del taller sobre delictes d’odi i discriminació amb un total de 509 presentacions sobre la prevenció de conductes  discriminatòries amb un total de 13.525 assistents. Un total de 296 d’aquestes presentacions es van fer a escoles amb 7.527 assistents estudiants de secundària.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades