Back to top

11 detinguts en una operació contra el narcotràfic que va començar a Mont-roig

S'han efectuat registres a Mont-roig ,Tarragona, Hospitalet de l'Infant i l'Arboç. Han estat intervingudes més de 8000 plantes de cànnabis sativa amb un pes de 1500 quilos.

Agents de de la Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona i les Policials Locals dels municipis de Mont-roig de Camp, l'Hospitalet de l'Infant i l 'Arboç, en el marc de l'operació "ENTREPANA", han desarticulat un entramat criminal, integrat per ciutadans albanesos, relacionat amb el cultiu i tràfic de cànnabis a gran escala

En l'operació han estat detinguts 11 homes de nacionalitat albanesa, s'han practicat 5 registres, en els quals s'han confiscat més de 8.000 plantes de marihuana en diferents estadis de desenvolupament, 22 quilos de cabdells d'aquesta substància envasada en bosses termo-segellades, una picadora i una envasadora.

Tot comença a Mont-roig

marihuana

La investigació va començar durant el mes d'octubre de l'any passat, quan a la localitat de Mont-roig de Camp es detecta un habitatge on es podria estar cultivant cànnabis. Es va descobrir que era utilitzada per un grup de ciutadans albanesos que no desenvolupaven cap activitat laboral.

L'activitat i desplaçaments realitzats pels sospitosos van permetre als agents establir connexions en una xarxa d'immobles distribuïts per la província. Es va aconseguir situar quatre enclavaments on es podrien dur a terme activitats relacionades amb cultiu i comercialització de marihuana.

Col·laboració entre  diverses policies

A causa de la complexitat de l'operació, la seva àmplia distribució territorial i nombre de persones relacionades, es va crear un equip de treball integrat per Guàrdia Civil, Guàrdia Urbana de Tarragona i Policies Locals de Mont-roig de Camp, l'Hospitalet de l'Infant i l'Arboç de l' Penedès.

Es va poder determinar la jerarquia establerta en l'organització, des de la seva baula més baixa on es trobaven els cuidadors / vigilants dedicats a la custòdia dels immobles, no realitzaven cap activitat social, desconeixien l'idioma i mai abandonaven les dependències que custodiaven.

Sistemes de vigilància

Els immobles comptaven amb un sistema de vídeo vigilància que permetia al líder del grup controlar tant l'accés i l'activitat perimetral de les instal·lacions on se situaven els cultius, com les activitats que desenvolupaven els encarregats de la custòdia i cura de la plantació.

Les plantacions, distribuïdes en diverses sales, comptaven amb les tècniques, materials i tecnologia propícia per al cultiu d'exemplars vegetals en interior.

El sofisticat sistema utilitzat en les naus, facilitava el procés al controlar de forma automàtica totes les variables, permetent amb això intensificar el cultiu de marihuana. En els immobles també es va trobar la infraestructura necessària per a la resta de procés dut a terme en el maneig i transformació del cànnabis

11 detinguts

En l'operació duta a terme durant la matinada de dimecres, es van efectuar 5 registres en els immobles investigats; 3 en naus industrials situades en els termes municipals de Tarragona, Hospitalet de l'Infant i l'Arboç, on es van localitzar diverses sales de plantació amb una producció "indoor" de Cànnabis Sativa, i 2 en habitatges situats al terme municipal de Mont-roig de Camp, intervenint més de 8000 plantes, 22kg de cabdells de marihuana en bosses termo-segellables, i diverses eines de conreu i manufacturació.

Per aquest motiu es va procedir a la detenció de 11 integrants de l'organització entre els quals es trobava el líder de la mateixa, tots ells homes de nacionalitat albanesa amb edats compreses entre els 30 i 40 anys, per la presumpta comissió dels delictes d'organització criminal, tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i defraudació de fluid elèctric, els quals un cop prestin declaració seran posats a disposició judicial.

Vídeo de la Guàrdia Civil

Paraules clau:

Notícies relacionades