Back to top

137 tones de menjar repartides pel Programa de Gestió Alimentària de Reus

137 tones de menjar és el que s’ha aconseguit recollir després del primer any del Programa de Gestió Alimentària de Reus. Aquests aliments s’han fet arribar a unes 900 famílies de la ciutat, que representen més de 3.500 persones. El projecte, ideat per Anna Puigdomènech i Jordi Baldirà en el marc d’un màster de gestió i direcció d’empreses de la URV, té com a objectiu recuperar aliments que encara són aptes pel consum humà però que ja no poden ser comercialitzats. Els aliments passen per una tria, que duen a terme persones del Taller Baix Camp, i posteriorment són distribuïts. La complexitat i rigorositat del Programa fan que sigui un projecte pioner arreu del territori català, que de cara al futur es presenta nous reptes. Actualment, 12 establiments són els que col•laboren amb la recollida però s’espera se n’hi sumin més. Com també es preveu millorar la distribució i la coordinació, per tal que hi participin altres ajuntaments.