Back to top

1500 persones participen a la galerada popular

Nou èxit de la galerada popular de Cambrils, en què s'han servit unes 1500 racions de fideus amb galeres. L'acte, organitzat per la Confraria de Pescadors, és un dels més esperats de les Jornades Gastronòmiques de la Galera, que enguany arriben a la quinzena edició.
galerada popular

El bon temps ha afavorit, i el Mollet del Rec del port de Cambrils s'ha omplert de cambrilencs i visitants que, un any més, han volgut degustar la recepta tradicional de la galera dels pescadors. Han calgut fins a 4 paelles grans per satisfer el desig gastronòmic dels prop de mil cinc-cents comensals.

Segons el vicepresident de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Josep Lluís Pastó,"gastem 90 quilos de galeres, 100 quilos de fideus, i caldo uns 280-300 litres. Comptem que donarem racions per unes 1500 persones".

Els cambrilencs coneixen molt bé la galera, però els forasters no tant. Pastó afegeix que "la gent de fora, com a crustaci coneixen les gambes, l'escamarlà, el llagostí... i a vegades els ensenyes una galera i no saben el que és". La Mari Carmen Romero, que és de Terrassa, explica que "no en trobo jo, al mercat, de galeres. N'he buscat però no n'he trobat, només en trobo aquí".

A banda del bon menjar, els assistents valoren el bon ambient de l'acte i el fet de passar una estona de lleure amb la família o els amics.

Les Jornades de la Galera, que tenen com a objectiu promocionar el crustaci típic de la zona, finalitzaran el proper diumenge, 24 de febrer.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades