Back to top

18 infants i adolescents han participat al casal esportiu adaptat "A l'estiu... Supera't!"

Durant un mes, les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms han acollit aquest casal, en què els participants han practicat moltes i diverses activitats esportives per millorar les seves capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc

Divuit infants i adolescents amb trastorns de l'espectre autista lleus o moderats i altres trastorns de neurodesenvolupament han participat en les activitats del casal esportiu adaptat «A l'estiu..., Supera't!!!», organitzat pel Club Natació Reus Ploms i l'Associació Supera't amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, entre el 6 i el 31 de juliol. Enguany, el casal ha comptat amb un equip professional  format per set monitors i una directora.

Grups reduïts de participants

supera't

Això ha facilitat que a l'hora de fer algunes activitats, s'han pogut dividir els participants en grups reduïts, per tal de poder prestar una atenció més personalitzada. Dijous passat a la tarda es va fer la cloenda amb una trobada en què van participar infants, familiars, monitors i organitzadors del casal.

Durant un mes, les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms han acollit aquest casal, en què els participants han practicat moltes i diverses activitats esportives com, entre altres, atletisme, bàsquet, futbol, handbol, iniciació a l'hoquei, jocs d'aigua, jocs de cooperació, pàdel, salvament i socorrisme, tenis, voleibol i waterpolo. A més, també s'ha fet teràpia amb gossos, música tradicional, etc.

Millora de les capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc

Unes pràctiques que han estat un mitjà per millorar les seves capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, d'acord amb el seu ritme i les seves necessitats. En concret, han facilitat treballar la millora de l'autoconcepte i l'autoestima, els hàbits d'autonomia i de coneixement del cos, les relacions entre ells i amb els monitors, l'enfortiment dels vincles d'amistat i tenir cura de la higiene personal.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que aquest estiu encara ha estat més necessari que en altres edicions anteriors que infants i adolescents hagin pogut fer aquestes activitats: «Any rere any ha anat creixent el nombre de participants d’aquest casal i això mostra que cobrim una necessitat de les famílies i dels infants. La pandèmia ha estat, i encara ho és ara, un sotrac per a tothom. Per això, ha estat una sort haver pogut fer amb “normalitat” aquest casal esportiu adaptat, ja que ha esdevingut un espai d'aprenentatge, d'entreteniment i de suport emocional molt important per a tothom en aquests moments».

Paraules clau:

Notícies relacionades