Back to top

18 octubre - Vaga general

Segueix tota l'actualitat de la vaga a Reus.
Vaga

Actualització 12.43 h

Comencen els parlaments a la plaça del Mercadal. 


Actualització 12.10 h

La plaça del Mercadal es comença a omplir de manifestants. S'escolten càntics de "Llibertat presos polítics"


Actualització 11.50 h

Els manifestants continuen la marxa en direcció al centre de Reus. Pel camí diverses persones els han increpat


Actualització 11.15 h

Els manifestants abandonen la rotonda de Salou i es dirigeixen cap al centre de Reus


Actualització 10.50 h

El gruix dels manifestants pugen a la rotonda de Salou per mirar de tallar-la. mentre un petit grup manté el tall a la T-11 en ambdós sentits. 

Reus


Actualització 10.15 h

El centenar de persones que estan liderant el piquet informatiu a Reus continuen tallant la T-11. Ara, però, tornen a emprendre la marxa direcció Salou. 

Piquet tallant la T-11


Actualització 09.40 h

El piquet informatiu talla la T-11 en tots dos sentits al seu pas per la capital del Baix Camp, així com als carrils laterals d'accès a la ciutat.
Piquet


Actualització 09.30 h 

Més d’un centenar de persones formen el piquet de Reus. Es mobilitzen des de fa més d’una hora i, de moment, han dificultat la circulació de cotxes a la zona sud de la ciutat. 

Han tallat l’avinguda de Pere el Cerimoniós i ara són al Santuari de Misericòrdia. Afectacions a l’entrada de Reus i també a Països Catalans i a l’avinguda de Sant Bernat Calvó. El piquet es dirigeix ara a la T-11.

Piquet


Actualització 09.00 h

El piquet informatiu ha tallat durant un quart d’hora la rotonda de l’accés a Reus des de l’antiga carretera de Tarragona. Són ja prop d’un centenar de persones que es mobilitzen aquest matí de vaga general. To tranquil, sense grans càntics ni proclames. 

La Guàrdia Urbana continua facilitant, com pot, el trànsit a la zona sud de la ciutat. El piquet torna ara a dirigir-se a la rotonda del Tanatori Municipal i tornen a tallar-hi la circulació. Entren direcció centre.

Piquet


Actualització 08.30 h

El piquet arriba a la rotonda del Tanatori Municipal i tallen la circulació de cotxes. La Guàrdia Urbana reordena el trànsit per facilitar la mobilitat.

Piquet


Actualització 08.20 h 

Desenes de persones arriben a l’estació d’autobusos de Reus. Es formarà piquets informatius i voltaran per la ciutat fent sentir el seu rebuig a la sentència contra els líders independentistes. 

A la infraestructura també hi ha els Mossos d’Esqudra i la Guàrdia Urbana que vigilen des de la distància.

La Intersindical CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya han convocat una vaga general per avui divendres. L'aturada està convocada per "recuperar els drets civils i les llibertats" i no compta amb el suport dels grans sindicats, la UGT i Comissions Obreres.


Actes previstos a Reus

A Reus la primera convocatòria és a les 8 del matí a l'estació d'autobusos, des d'on sortiran els piquets informatius. A les 12:30 hi ha prevista una manifestació a la Plaça del Mercadal

vagageneral

Notícies relacionades