Back to top

2019, any de bàsquet, hoquei i èxits poliesportius

Enguany Reus serà Ciutat del Bàsquet Català i seu de la Copa del Rei i de la Reina d'hoquei patins. A més, la temporada, va molt ben encaminada per alguns conjunts del territori que poden donar moltes alegries al mes de juny.
Àlex Rodríguez a la Copa del Rei d'Hoquei Patins 2019

Més hoquei que mai

El 2019 arriba carregat d'energia i de novetats poliesportives. Del 21 al 24 de febrer, i per primer cop a la història, es disputarà una Copa del Rei i de la Reina d'hoquei patins conjuntament en una mateixa ciutat, i aquesta serà Reus. L'equip local, el Reus Deportiu Miró, ho viurà com l'amfitrió per mèrits propis després de segellar una primera volta en majúscules. A falta d'un partit per finalitzar el primer tram de temporada, el conjunt de Jordi Garcia es troba invicte en competició regular, i viu també en Lliga Europea. El pas dels roig-i-negres als quarts de la Copa Continental es decidirà en un partit de vida o mort, dissabte, 16 de febrer, davant el Wasken Lodi al Palau.

La temporada no ha arrencat de la millor manera però pels altres equips d'hoquei de la ciutat. Les noies del Reus Deportiu se situen últimes amb 0 punts a l'OK Lliga Femenina, i el conjunt B, supera la mitjana ocupant la cinquena posició de Primera Catalana. El Ploms ara mateix és penúltim a Nacional i el Cambrils i el Riudoms són quart i cuer respectivament a Segona.

El bàsquet, protagonista

La capital del Baix Camp serà també Ciutat del Bàsquet Català amb un calendari d'activitats que donarà el tret de sortida aquest mes de febrer, i que s'allargarà fins al desembre. Tots els clubs que ofereixen aquesta disciplina en seran els protagonistes i alguns de ben segur que faran honor a aquest reconeixement. Un d'ells, el Ploms-Salle Reus Masculí, que de moment, se situa novè a la Copa Catalunya. Les fèmines albinegres són, d'altra banda, quartes a Primera. Segons els nois i tretzenes les noies del Reus Deportiu, i també, ocupant les places de subcampiones, se situen les noies del Manyanet respecte a una molt meritòria cinquena posició per l'equip masculí.

El waterpolo es posiciona com l'esport de l'estiu

A qui no li funcionen tan bé les coses és a l'Handbol Cambrils que ocupa l'última posició amb onze derrotes i dues victòries. Les noies del CTT Ganxets de Reus ja han solucionat la segona volta amb les dues incorporacions estrella de Regina Kim i Yanlan Li, que prometen una temporada plena d'èxits.

En futbol americà, pendents també dels Imperials en el seu debut al Mas de Tallapedra i del Ruidoms, que de moment se situa setè. A poc a poc i bona lletra per al vòlei, el rugbi, i l'Alforja que escala fins a la setena posició de Nacional Catalana en futbol sala. Setens també van el waterpolo dels Ploms, els altres protagonistes d'aquest 2019. La piscina del club centenari acollirà el torneig Hawababa al mes de juliol, una competició de referència a Europa en aquest esport d'aigua.

Futur confús pel futbol

Per últim, el futur és incert pel Club de Futbol Reus Deportiu. Els de Xavi Bartolo hauran de finalitzar la primera volta per saber quina és la decisió de LaLiga si Joan Oliver no ven el club. Decisió que també afectarà el filial d'Albert Company que ara mateix és vuitè a Tercera Divisió. Cambrils, Riudoms, Pastoreta i Reddis, ocupen les últimes places de la taula classificatòria a les seves respectives lligues.