Back to top

El 2020 es desvetllarà el futur de la muralla liberal

La muralla liberal de la ciutat es va construir el 1837. Es tracta de la segona protecció de la ciutat, després de la muralla medieval que aquest any veurà com es defineix el seu futur.
Mapa

Pràcticament dos anys després de l'enderroc de la fàbrica de sabons Magrané continua la incertesa al voltant de la muralla liberal de Reus. Es tracta d'un fragment d'una de les proteccions que es van utilitzar el segle XIX per protegir algunes finques i propietats de l'atac de les partides carlines de l'època.

Una estructura que fins ara només s'havia pogut estudiar sobre mapes però que una operació immobiliària a tocar del carrer del Roser ha permès redescobrir. Els experts ja han catalogat la troballa però ara queda aclarir què se'n farà. 

Muralla

Una línia de defensa a l'espera d'habitatges

La descoberta es va produir ara fa uns anys, després de l'enderroc de la fàbrica de sabons Magrané. De fet, se'n tenia constància de la seva existència, perquè el carrer de la Muralla rep aquest nom, precisament, per aquest mur. Ara bé, no se n'havia localitzat cap vestigi.

la seva ubicació garanteix la obertura, també, del carrer que ha de comunicar el del Roser amb el de Valls. Una nova connexió que ha de permetre esponjar els trànsit de vianants a la zona. De fet, el prop d'un centenar de pisos que s'han d'aixecar a la zona aniran envoltats, quan es desenvolupi la promoció, de diverses zones verdes.

Paraules clau: