Back to top

25 anys del nou Rubió i Ors

L'Escola Rubió i Ors està d'aniversari, compleixen 25 anys de l'estrena de les noves instal·lacions malgrat que la història del centre es remunta al 1918. Al principi les aules de l'escola estaven repartides per diferents indrets de la ciutat i les instal·lacions eren molt precàries, la pressió que van fer els pares i el professorat va fer que l'Ajuntament apostés per fer un nou edifici.
escola rubió i ors

Amb molta alegria i cantant 'Moltes felicitats!', els alumnes de l'escola Rubió i Ors han celebrat el 25è aniversari de les noves instal·lacions destapant una la maqueta que han construït entre tots els infants del centre.

L'escola es va fundar l'any 1918, aleshores només hi havia una línia per curs, les aules estaven repartides per la ciutat i eren força precàries. Les reivindicacions de pares i professors van propiciar el canvi. "Estàvem dividits en diversos edificis, el primer era molt vell i hi havia molta humitat. Després de reivindicar molt ens van construir uns barracons al costat del parc de Bombers però encara continuàvem separats i això dificultava molt la feina", recorda Àngels Pellicer, la directora del centre l'any que van fer el canvi d'ubicació. "Les noves instal·lacions van suposar un pas molt important perquè abans no teníem ni pati, ni laboratori, ni sales de reunions, gimnàs o dutxes..." afegeix Josep Cugat, el director que va agafar el relleu de Pellicer.

La inauguració de les noves instal·lacions la va fer el mateix Jordi Pujol, una acció que els presents no oblidaran mai. "Teníem un alumne que es deia Jordi Pujol, com que ja feia dos anys que havíem estrenat l'escola i ningú l'havia vingut a inaugurar vam parlar amb els gegants i altres grups festius de la ciutat per celebrar-ho nosaltres" recorda entre somriures Cugat. "L'encarregat de fer la inauguració va ser el nostre Jordi i l'endemà els diaris van titular que Jordi Pujol havia inaugurat l'escolar; però no era el president sinó un nen de 7 anys", afegeix.

Totes aquestes anècdotes les han explicat avui dos dels exdirectors de l'Escola Rubió i Ors als alumnes de l'escola que, encuriosits, no han parat de preguntar i aprendre coses. Per celebrar l'efemèride, el centre ha dedicat la setmana cultural a les seves instal·lacions. "No hem fet una gran celebració perquè d'aquí a sis anys farem el centenari, però sí que ho hem remarcat fent la setmana cultural i construït una maqueta", diu l'actual directora de l'escola, Antònia Roig.

A les portes del centenari del centre professorat i direcció valoren molt positivament la feina feta durant tots aquests anys. Ara només desitgen seguir sumant experiències.