25 anys donant la benvinguda a l'oli nou
Llonganisses, botifarres, cansalades i arengades acompanyades de pa amb oli. Aquests són els ingredients de l'esmorzar popular que ha servit per presentar l'oli de la nova temporada. Un oli de molt bona qualitat però enguany una mica escàs, i és que es preveu que a Alforja la collita serà la meitat de la de l'any passat. Segons el president de la cooperativa d'Alforja, Victorí Martí, "si fem uns 60 mil quilos d'oli, doncs enguany en farem 30, però bé, en tenim suficient pel consum que tenim. Em penso que no tindrem dèficit d'oli per la gent".
Tot i el temps insegur de primera hora, la gent s'ha animat i ha omplert de vida la població.
Si bé la majoria de persones són de poblacions properes a Alforja, enguany la festa ha tingut uns visitants especials. Tal i com explica la Daniela Cohen, "jo sóc del Brasil, i ells són de Rússia, Sudàfrica i Vietnam, estem aquí per fer un màster en innovació d'enoturisme. No sabíem, abans de venir, que nosaltres ens havíem de cuinar la carn, i això ens ha encantat, perquè és molt divertit i... ens ha sorprès".
Després d'un quart de segle, la festa continua en plena vitalitat. I és que enguany més de mil persones han esmorzat a la Festa de l'Oli Nou d'Alforja.