Back to top

El 25% de les pimes que han demanat un ICO no podran tornar-lo

Així ho assegura PIMEC, qui ja ha demanat l'ampliació del termini de carència dels crèdits ICO fins als 24 mesos i el de retorn fins als 72 mesos

Les ajudes via crèdit que ofereixen les administracions superiors per pal·liar els efectes de la pandèmia poden convertir-se en una arma de doble fil. Així s'evidencia, per exemple, amb el cas dels ICO.

Milers d'autònoms, a la corda fluixa

Uns crèdits que milers d'empreses van demanar durant la primera onada de la pandèmia i que, si res canvia, hauran de retornar a partir de l'abril del 2021. La gran pregunta és: podran totes aquestes empreses retornar els crèdits?

I és que malgrat que la previsió era que a l'estiu es reactivés l'economia amb la campanya turística i, per tant, la recuperació es preveia més ràpida, la realitat no ha estat aquesta.

El cert és que moltes de les empreses que van demanar un crèdit ICO durant la primera onada de la pandèmia, es troben amb la problemàtica que aquests diners ja es comencen a exhaurir sense haver obtingut cap benefici per fer calaix, segons assegura el director de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC, Pere Cots.

Catalunya, la CCAA amb més ICO 

De fet, Catalunya és la segona comunitat autònoma que ha sol·licitat més ICO. En total, 106.981 empreses han demanat avals per 14.671 milions d'euros, sent el sector turístic i el de la restauració els que s'han vist més afectats.

Davant d'aquestes xifres catastròfiques, des de PIMEC demanen que s'ampliï el període de carència dels ICO, que s'atorguin ajudes directes als sectors més afectats, que es doni suport als fons propis de les empreses i que s'allargui el venciment dels préstecs de 5 a 8 anys.

Pimec demana més ajudes

Paraules clau:

Notícies relacionades