Back to top

30 anys "Fidels a uns colors"

Enguany el Front Reusenc compleix 30 anys d'història. Joan Gomis i Rut Guerrero han dedicat el seu Treball de Final de Grau a la penya d'animació de l'equip d'hoquei del Reus Deportiu.
Imatge del Front Reusenc en l'últim partit entre el Reus Deportiu Miró i el Barça Lassa

"Fidels a uns colors", un Treball de Final de Grau on els reusencs Joan Gomis i Rut Guerrero aprofundeixen sobre la història i el moment actual que viu la penya d'animació de l'hoquei del Reus Deportiu: el Front Reusenc. Amb motiu dels 30 anys de l'entitat, aquests dos joves han volgut retre homenatge a qui ha estat el cor del Palau d'Esports durant 3 dècades. Ho explica el seu coautor:

"Front Reusenc és una família que sempre ha estat molt entregada. Si parlem d'aquesta penya, podem parlar també del Reus Deportiu, ja que van molt lligats", explica Gomis.

Front Reusenc neix l'any 1988 sota la voluntat d'un grup d'aficionats que acudien cada cap de setmana al Palau. Criticats per sectors de la ciutat que els consideraven radicals, la penya va continuar endavant acompanyant l'equip roig-i-negre per tot Europa fins al dia d'avui. Tant el mateix Reus Deportiu, els mitjans de comunicació, com la capital del Baix Camp, s'han unit per reconèixer la tasca dels seus integrants en aquests trenta anys d'història.

"Ha costat tenir repercussió mediàtica, però crec que ens ho mereixem", comenta l'Antonio Navarro, membre del Front Reusenc, "Sol pels anys que hem estat animant l'equip de la ciutat, el reconeixement és just".

Els membres de la penya han donat suport a l'equip del Reus en les dures i en les madures: des de l'era Barceló, on retornen els títols després de setze anys o la vuitena Copa d'Europa, fins a les temporades en blanc. Tot i així la màxima preocupació del Front actualment és el relleu generacional i la falta de públic del Temple roig-i-negre. Ho explica el Jeronimo García, membre de Front Reusenc:

"A la joventut li costa venir el camp. Mai hem perdut afició, sempre l'hem guanyat, però ara l'afluència al Palau és poca".

Passin els anys, amb derrotes o amb victòries per ells el Reus és "la seva segona casa, la seva família".