Back to top

350 nens i nenes omplen de música el Fortuny

ANNA SÁNCHEZ - BERTA TREIG

El Teatre Fortuny es va omplir aquest dimarts de gom a gom. Després de 27 anys, el projecte musical Cantània ha arribat per primera vegada a Reus. En total més de 350 nens i nenes de quart a sisè de primària han pujat dalt l'escenari, per recórrer el món i conèixer l'evolució de la humanitat.

S'apaguen els llums i s'obre el teló. Un cor de fins a 350 nens i nenes d'entre quart i sisè de primària canten d'alt l'escenari del Teatre Fortuny. Interpreten la cantata 'Babaua. Les desventures de Mimí', la història d'una jove que busca el seu amor. El resultat, una experiència musical inoblidable. Des d'Anglaterra fins Itàlia, la Xina o l'espai. El concert ha estat un recorregut pel món que ha permès als alumnes descobrir la importància de la ciència, la gastronomia o l'art. Tot plegat, una barreja que s'ha transmès cançó rere cançó. 

Els alumnes s'han preparat durant tot el curs escolar per actuar davant el públic: pares i mares que han gaudit tan o més que els mateixos protagonistes. Una tipologia de concert que es fa difícil de dur a terme pels elevats costos i que enguany ha estat finançada per la Fundació Privada Reddis, que està satisfeta amb el resultat.

Amb aquesta, ja són 27 edicions que suma el projecte Cantània, enguany celebrat per primera vegada a Reus. En total la cantata ha estat interpretada per 42.000 nens i nenes arreu de Catalunya en diversos concerts.