Back to top

4 consells per evitar estafes online quan reservem allotjaments turístics

Els Mossos d'Esquadra ens donen consells per evitar caure als enganys en línia i poder reservar allotjaments de forma segura aquesta Setmana Santa

Ara que les mesures de la COVID-19 permeten la mobilitat pel territori amb el nostre grup bombolla, pot ser que tinguem un viatge previst durant aquesta Setmana Santa.

Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra han volgut destacar quatre consells per tal que puguem reservar allotjament aquestes vacances de la manera més segura possible i poder fer front a possibles enganys o phishing.

1. Desconfiar de les gangues

Concretament, el cos de seguretat ha indicat que s'hauria de desconfiar si el preu de l'oferta està molt per sota del preu de mercat, ja que aquest es un dels mecanismes més utilitzats pels deliquents per atraure a les seves víctimes. 

2. No fer tràmits fora de les webs oficials

Els Mossos d'Esquadra indiquen que tampoc hauríem de confiar si el propietari vol fer les gestions pertinents fora de la pàgina web oficial on s'ha trobat l'oferta. Amb una altra web seria molt més fàcil que no quedes constància del contracte o la factura del lloguer i és pogués realitzar qualsevol mena d'engany amb èxit. 

3. Comentaris d'altres llogaters

A banda, també assenyalen que abans de fer cap gestió s'haurien de llegir els comentaris d'altres llogaters i comprovar que el propietari disposa de telèfon fix i correu corporatiu. Si no podem veure cap comentari o dada del propietari s'hauria de sospitar de l'oferta. 

4. Demanar contracte o  factura

Finalment, el cos de seguretat també ha declarat que s'hauría de demanar al llogater la realització i l'entrega d'un contracte o factura, ja que d'aquesta manera, podríem reclamar i ajudar en la investigació si al final es descobreix que tot és una estafa. 

Paraules clau:

Notícies relacionades