Back to top

El 60% de peticions al Síndic de Greuges han estat relacionades amb serveis socials

El ple de l’ajuntament de Reus ha donat comptes aquest divendres de l’informe de la Sindicatura municipal de Greuges d’aquest darrer any. El Síndic de la ciutat, Pere Pagès, ha destacat que el major nombre de peticions han estat relacionades amb serveis socials. Per tot plegat, ha demanat més sensibilitat per part del consistori i s’ha compromès a potenciar la figura de l’ens per tal de donar a conèixer encara més el servei als ciutadans. Per això proposa acostar-ho als barris i al teixit associatiu de la ciutat.

En aquest sentit, totes les forces polítiques de la ciutat han lloat la feina feta pel Síndic de Greuges. El portaveu de la CUP, David Vidal, ha demanat que el Síndic tingui més presència a les comissions que es celebren a l’Ajuntament i que d’aquesta manera es reforcin les polítiques socials. Per la seva banda, la portaveu del PP, Alícia Alegret, s’ha compromès a revisar algunes sancions de les ordenances. Els criteris per a l’adjudicació de beques al menjador escolar també ha estat un dels temes rellevants de la sessió plenària d’avui, que precisament es desprèn d’una carta del Síndic de Greuges, que el PSC ha presentat en torn de la moció.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha assegurat que l’informe del Síndic és alarmista i que no donarà suport a la moció i es mantindran els 2 anys d’empadronament, perquè reitera que el dret a les ajudes està garantit. La moció ha estat tombada amb els vots en contra de l’equip de govern. L’oposició ha votat en bloc a favor de la moció del PSC per tal que ningú es quedi sense ajudes i han instat al govern a responsabilitzar-se.