Back to top

9 persones ofegades al Camp de Tarragona aquest estiu

REDACCIÓ

9 de cada 10 accidents a les platges es podrien evitar, segons ha afirmat Creu Roja. L'entitat ha fet un balanç positiu de la temporada estival a les platges catalanes. S'han realitzat més de 14.000 assistències, la majoria de caire sanitari. En clau territorial, els responsables de Creu Roja han destacat que s'han doblat les assistències a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat a les platges tarragonines. Aquest estiu han mort nou persones ofegades al camp de Tarragona segons dades de Protecció Civil. 

Segons els responsables de Creu Roja la prevenció és primordial per evitar accidents i conductes de risc a les platges. Per això, han dut a terme més de 50 mil avisos a  Catalunya. Són 14.503 les assistències, la majoria de les quals de tipus sanitàries, com per exemple, en casos com traumatismes, cremades i picades de medusa, entre d'altres.

A més, també s'han realitzat un centenar de rescats. La directora de Salut i Socors de Creu Roja Espanyola, Carmen Martín, ha afirmat que "encara hi ha banyistes que s'entossudeix en no fer cas de les banderes vermelles o de les indicacions de corrents i es continuen banyant", per la qual cosa, " de cada 10 accidents 9 s'haguessin pogut evitar, és a dir, són nou accidents produïts pel factor humà".

Respecte a la demarcació de Tarragona, Creu Roja ha dut a terme una quarantena de rescats i ha localitzat a 11 menors perduts. A més, ha realitzat 7.650 assistències sanitàries. A part d'aquestes xifres, el president Provincial de Creu Roja de Tarragona, Ramon Grau, ha destacat l'aposta de l'entitat per apropar el servei a persones amb discapacitats. I en aquest sentit, ha explicat que amb la posada en marxar aquest estiu a la platja de l'Arrabassada del de tres cadires amfíbies, les quals permeten a les persones amb cadires de rodes banyar-se, ha suposat "doblar les actuacions d'aquest tipus d'assistències socials, ja que han  passat de 150 a 360".

Segons Grau l'objectiu de Creu Roja és implementar aquest servei a la resta de platges de la demarcació. D'altra banda, en tot l'Estat Espanyol han treballat 1300 persones durant aquesta campanya i han estat disponibles unes 130 embarcacions aquàtiques. Per tot plegat, segons Creu Roja s'han evacuat a centres hospitalaris l'1,5% de les actuacions,  fet que ha permès una descarrega per la sanitat.