Back to top

"Abduïts per Shakespeare"

MAR ROVIRA

El Cicle de Grans Mestres tanca la temporada al Teatre Fortuny amb l'obra "La Tempesta" del dramaturg Francesc Cerro -Ferran. Una cloenda d'alçada amb actors consolidats que aquest vespre pujaran damunt de l'escenari per recitar una obra adaptada de Shakespeare.

En la presentació d'aquest darrer espectacle, els impulsors del cicle han fet un balanç positiu de la tercera edició. Amb gairebé 2.000 espectadors i dos obres més. Des del Consorci del Fortuny han avançat que ja estan preparant la propera edició que també comptarà amb set títols com enguany. 

"La Tempesta" és l'obra adaptada i dirigida pel dramaturg Francesc Cerro-Ferran. Es tracta d'un text ben diferent de l'obra de William Shakespeare barrejat amb un poema de Robert Browing. Segons Cerro l'obra té "una força poètica tremenda, abundant que traspua en els diàlegs dels personatges".

I en aquesta línia, l'actor Lluís Marco ha destacat que tant sols llegint "la paraula de Shakespeare es sacsejar el públic, experimentant el silenci". El seu company Emilio Guitérrez ha afegit que aquesta obra "és màgica, una versió preciosa que marca molt la idea general d'aquest autor".

Per la seva part, el gerent del Consorci Teatre Fortuny, Josep Margalef, ha explicat que s'han programat dos espectacles més respecte les edicions anteriors. Fet que demostra la ferma aposta per aquest format, el qual s'ha engrandit i consolidat en els darrers tres anys.

Segons els organitzadors han omplert cada dimarts la platea del Fortuny. Han assistit uns 1.800 espectadors, unes 200 persones en cada obra. Per tot plegat, els organitzadors han avançat que tenen previst repetir el cicle els propers dos anys.