Back to top

Absolen la tuitaire reusenca denunciada per suposades amenaces a Llarena

La sentència judicial considera que no hi havia cap entitat provatòria en contra de l'acusada.
judici

La reusenca acusada d'un presumpte delicte d'amenaces a través de twitter contra el jutge Llarena ha quedat absolta. Aquest és el veredicte que es pot llegir a la sentència judicial que s'ha fonamentat en la manca de proves per incriminar l'acusada.

La sentència 319/2018 emesa pel jutjat del Penal número 1 de Reus considera que no hi ha prou força provatòria per inculpar a la veïna de Reus. També manifesta que, per un costat, la piulada no tenia prou entitat per constituir un delicte d'amenaces. En el text es pot llegir: 'totes les circumstàncies concurrents no justifiquen un càstig penal i és per això que es dicta sentència absolutòria'.

Argument de la defensa

D'aquesta manera, es ratifiquen els arguments de la defensa que havien negat l'autoria d'aquest tuit. 'Tot es fonamenta en captures de pantalla, i sabem que la seva força provatòria és reduïda i relativa. Pel que fa al fons de les expressions del tuit, creiem que no tindrien un abast penal', explicava fa unes setmanes Lluís Gibert, advocat del col·lectiu 1 d'octubre que ha portat el cas. 

La Fiscalia demanava un any i mig de presó

La Fiscalia Superior de Catalunya va denunciar la tuitaire per haver publicat un suposat missatge insultant el jutge del Tribunal suprem Pablo Llarena i revelant el lloc de residència i de treball de la seva dona. Des de la Fiscalia es demanava un any i mig de presó i una multa de 2.100 euros. La sentència no es ferma, per tant, des de l'acusació es pot presentar un recurs contra aquest veredicte.

Detinguda el 28 de març

La tuitaire reusenca va ser detinguda el 28 de març pels Mossos d'Esquadra i ella es va acollir al seu dret a no declarar. Tot i això, va passar una nit detinguda a comissària. Des de la defensa de l'acusada també recorden que durant tot aquest procediment ha patit tota mena de comentaris i assetjament, 'tant a les xarxes com per part d'alguns determinats mitjans'.

Notícies relacionades