Back to top

Absolen l'alcalde de les Borges del Camp d'un delicte contra el medi ambient

L'audiència provincial exonera Joaquim Calatayud pel vessament continuat d'aigües residuals a la riera d'Alforja.

L'Audiència Provincial ha confirmat la sentència absolutòria pel vessament d'aigües residuals reiteradament contra l'alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud. La sentència deix clar que el vessament s'ha produït de forma continuada, però n'exonera el batlle.

El fons de la qüestió és la competència sobre aigües residuals, que recau en l'alcalde del municipi. Però quan aquest municipi és petit per poder fer-se càrrec de la construcció d'una depuradora el problema es trasllada a l'Agència Catalana de l'Aigua. De fet, la sentència explicita que els vessaments d'aigües residuals sense depurar es van fer durant anys a la riera d'Alforja, però també és cert que la causa es va obrir quan la depuradora s'estava construint, i de fet, ara ja està en marxa.

Calatayud assegura que està content perquè la causa senti jurisprudència en vista altres casos similars. El fiscal demanava per Calatayud 10 mesos de presó i un any i mig d'inhabilitació per a càrrec públic. Se l'acusava d'un delicte contra el medi ambient.

Entrevista

Parlem amb Joaquim Calatayud, alcalde de les Borges del Camp

Paraules clau:

Notícies relacionades