Back to top

Acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Reus

Marta Magrinyà ha pronunciat la Glossa des del Saló de Plens de l'Ajuntament, pràcticamet buit per garantir les mesures de seguretat en l'era COVID.

FOTO: ReusCultura

L'acte ha començat a les 10.00 h en punt. Després de la benvinguda de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, Marta Magrinyà ha iniciat la Glossa Institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Reus. 

Un discurs ferm i reivindicatiu, dels anhels de llibertat del país, citant diversos escriptors i polítics catalans i defensant l'ús social del català al carrer i a les institucions. "M'adreço a les persones que us estimeu al català i voleu que sobrevisqui, perquè les llengües, no només són un sistema de comunicació, també són un llegat de llibertat i l'esperit d'un poble", ha dit Magrinyà, que ha assegurat també que "ser català és una forma de viure", assegurant que català o és qui ho vol ser, més enllà del seu origen o lloc de naixement. 

En l'àmbit polític, més enllà de la Diada, Pellicer i Llauradó han volgut reivindicar l'autonomia municipal, fent referència al decret que aquest dijous el Congrés dels Diputats ha tombat al govern espanyol i que volia fer-se amb els romanents dels ajuntaments a canvi que aquests poguessin accedir al fons de contingència de 5.000 milions d'euros. 

L'acte ha acabat amb el Cant dels Segadors, a càrrec de Jorge Varela al piano i Helena Tarragó a la veu. 

Paraules clau: