Back to top

Activitats lúdiques als col·legis electorals per garantir el referèndum

La ciutadania es continua mobilitzant per assegurar que el referèndum es pugui celebrar amb la màxima normalitat. Diversos col•legis electorals de Reus, com l'escola Teresa Miquel i Pàmies i l'Institut Baix Camp, han organitzat un seguit d'activitats per evitar que siguin precintats.
Activitats lúdiques als col·legis electorals per garantir el referèndum

Conta-contes, vermuts musicals, tallers, jocs, dinars i sopars populars... i sobretot, acampades nocturnes als centres. Aquestes són algunes de les activitats que s'han organitzat  amb l'objectiu de mantenir actius els centres fins a l'obertura dels col·legis electorals.

A l’escola Teresa Miquel i Pàmies famílies i veïns han fet nit davant de l’entrada i a l’Institut Baix Camp s’ha acampat dins. Els Mossos d’Esquadra han identificat algunes de les persones que hi eren presents, entre elles, la regidora de la CUP Marta Llorens, mentre que durant la nit la Guàrdia Urbana ha anat controlant la zona sense intervenir-hi. En un principi també estava prevista una acampada a l’Institut Salvador Vilaseca, però finalment no hi ha hagut acord amb la direcció.

Aquest dissabte, jornada de reflexió, les activitats continuen durant tot el dia. Al l’escola Teresa Miquel i Pàmies i a l’Institut Baix Camp se sumen centres com l’Escola Joan Rebull, que des de les 11h organitza tornejos esportius, tallers i àpats populars per acabar la jornada amb nit de cinema i cinefòrum. Al seu torn, a partir de les 18h el col·legi Rubió i Ors organitzarà activitats fins a la matinada i els col·legis General Prim, Pompeu Fabra, Prat de la Riba i Misericòrdia i l'Institut Salvador Vilaseca obriran portes a les 23h perquè aquells que ho vulguin hi passin la nit. Per la seva banda, el Pavelló Olímpic i els col·legis Rosa Sensat, Ciutat de Reus i Cèlia Artiga han fet una convocatòria per a les 5h de diumenge.

La voluntat és mantenir la presència a les escoles durant tota la nit, per evitar així que les forces de seguretat les puguin precintar de matinada, i fins diumenge al matí quan s’obrin els col·legis electorals per garantir-ne la votació. De fet, els Mossos d’Esquadra han informat que passaran pels col·legis electorals diumenge a les 6h per comprovar que no s’estiguin duent a terme activitats relacionades amb el referèndum i, si és així, desallotjaran el centre. El cos policial, però, també ha afirmat que s’aturarà el desallotjament en els casos en què els centres estiguin plens per evitar aldarulls.