Back to top

Actuacions de formació i orientació per rebaixar les dades d'atur a Reus

L’atur a Reus supera les 11MIL persones, i d’aquestes, gairebé la meitat ja han esgotat la prestació. A més, unes 3MIL 500 famílies tenen tots els seus membres a l’atur, i unes 2MIL no tenen cap ingrés. Amb aquesta situació, des de l’Ajuntament de la ciutat s’han engegat diverses accions per mirar de reduir l’atur. Entre altres, cursos de formació i orientació per aturats al barri del Carme i Immaculada i Sol i Vista.


El David és de Girona i fa un temps que viu a Reus. Després d’haver intentat muntar un negoci, un projecte que no va anar bé, busca feina principalment de comercial. Ara, juntament amb la Cristina, és un dels molts usuaris del Dispositiu d’Inserció Laboral, impulsat des de Mas Carandell, que s’està fent al Centre Cívic del Carme.


Precisament aquest programa té dues parts, una de formació en grup, en què s’ensenya els usuaris a crear un bon currículum o a enfrontar-se a una entrevista de feina, entre altres qüestions, i una altra d’orientació personal en què se’ls ajuda a plantejar la seva carrera professional de manera concreta.


De moment aquest programa, finançat per Mas Carandell, i subvencionat al 95% pel Servei d’Ocupació de Catalunya, beneficia una seixantena de persones al barri del Carme, i 60 més a Immaculada i Sol i Vista. Al Carme però, s’ha demanat una ampliació per poder arribar a un centenar.