Back to top

Adéu a Casa Gallau, el restaurant que va preferir no tenir una estrella Michelin

El restaurant Casa Gallau de Cambrils no tornarà a obrir les seves portes. La plantilla actualment està de vacances, a l'espera de la reobertura del local per part del Pósito, qui ha absorbit l'equip i encetarà una nova etapa gastronòmica al gener a través de la seva marca.
gallau

Casa Gallau apaga els fogons després de cinquanta anys a la cuina. Tota una vida dedicada a la gastronomia que a partir del gener, s'acaba. Els propietaris del restaurant cambrilenc han arribat a un acord amb El Pósito per traspassar el local. Des de principis del mes de novembre, la plantilla actual es troba de vacances. Un respir que s'allargarà fins al mes de gener, data en què hauran d'entregar el local. Així, El Pósito podrà dur a terme el seu projecte culinari particular, tot pagant un lloguer per les instal·lacions. A la vegada, absorbirà al conjunt de la plantilla que a dia d'avui forma part del restaurant.

"El meu fill, que era qui s'encarregava del restaurant des de fa un temps, es va cansar i ha fet com els americans. Als 46 anys ha volgut canviar de vida i de feina", explica Manel Morell, propietari de Casa Gallau. Fins al moment, havien estat molts els companys de professió que s'havien interessat pel restaurant. "Ho veien com un caramelet. Hi ha pocs locals amb aquestes dimensions i a més, es troba just al davant de la plaça del Pòsit, cosa que encara s'interpreta com un escenari 'romàntic'", assenyala Morell.

La filosofia

La filosofia de Casa Gallau, segons el seu propietari Manel Morell, s'ha mantingut intacta al llarg del temps: el peix, de casa. Per aquest motiu posa especial èmfasi en la necessitat de comprar producte de proximitat. Però també es mostra crític a l'hora de parlar dels canvis en els gustos de la clientela: "El jovent heu canviat, no voleu escurar, no voleu trobar espines, i és clar, nosaltres estàvem acostumats a fer el peix sencer. I ara voleu les supremes, els filets... i no voleu mastegar" afirma.

Al llarg dels cinquanta anys d'història, els propietaris de Casa Gallau han rebut la proposta de comptar amb una estrella Michelin en dues ocasions. Una als anys 90 i l'altra, a principis del 2000. En ambdues situacions, la resposta va ser la mateixa: negativa. Segons Morell, preferien no tenir un reconeixement com aquest per l'estrès que suposa.