Back to top

"Adéu nacional, hola avinguda!"

Sota el lema "adéu nacional, hola avinguda!", els veïns de Miami Platja s'han acomiadat de forma festiva de l'actual Nacional 340, que deixarà pas a un passeig més pensat per a vianants que per a cotxes. Les obres començaran just després de Setmana Santa, i s'allargaran fins a 9 mesos.
sant josep

Vuit anys després del primer tall festiu i reivindicatiu de la Nacional 340 al seu pas per Miami Platja, la via com la coneixem està a punt de desaparèixer. Coincidint amb la celebració de St. Josep, s'ha volgut fer una festa de comiat amb actes tant simbòlics com el de la posada de la primera pedra, amb una caixa plena de missatges ciutadans, o el de decorar un tros de l'asfalt per quedar-se amb un record de la via.

Es tracta d'una remodelació reivindicada des de fa molts anys i que els veïns veuen majoritàriament amb bons ulls. Entre els botiguers afectats, Fina Pardo diu que "te'n vas a Salou, te'n vas a Cambrils..., i la gent pot passejar, però aquí no. (...). Jo crec que quan estigui acabat quedarà bé. La M. José Sánchez, que fa més de 50 anys que viu a Miami, diu que "penso que això a l'estiu no s'hauria de fer pels comerços, perquè trauran llocs d'aparcament i perjudicarà a la gent. Però a mi en general, com a ciutadana, em sembla molt bé que arreglin coses".

Les obres començaran entorn el 10 d'abril, tot i que els treballs previs ja fa dies que estan en marxa. Duraran 9 mesos, i això fa preveure un estiu complicat. Tal com explica l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, "no estem parlant de ficar una capa damunt sinó que a més, es canviaran xarxes d'aigua, es soterra tot el que és enllumenat, es soterra el que és telefònica, es canvien les xarxes de clavegueram, es fiquen pluvials... Vulguis que no, quan s'ha d'aixecar prop d'un quilòmetre, i en un eix comercial i de pas com aquest... doncs fàcil no serà".

L'obra costarà uns 4 milions i mig d'euros, finançats, a parts iguals, per l'Ajuntament i la Generalitat, a través de la Llei del Pla de Barris. Morancho afegeix que "el fet que això vagi lligat el 50% de finançament amb la Llei de Pla de Barris, ens ha condicionat que això hagi d'estar acabat abans de final d'any, i això és el que ens marca en certa manera, sinó, evidentment, nosaltres començàvem ara, paràvem a l'estiu i arrencàvem després". El responsable d'un altre comerç afectat, Francesc Julve, reconeix que "l'estiu serà dur, però bé, jo espero que tots els comerços ho poguem aguantar, i en acabat tenir la part bona que ens espera".

De moment la remodelació afectarà prop d'un quilòmetre de la via, el tram que va de la plaça Tarragona a l'avinguda Cadis. Els dos quilòmetres i mig restants es faran en properes fases.

Notícies relacionades